Hlavní obsah

Pojede Jágr na mistrovství světa? Slíbil, že se mi brzy ozve, prozradil kouč Růžička

Děčín

Šance, že by Jaromír Jágr mohl dorazit na mistrovství světa do Minsku, žije. Reprezentačnímu trenérovi Vladimíru Růžičkovi se konečně povedlo navázat kontakt s dvaačtyřicetiletým útočníkem New Jersey. „Prozváněl jsem ho do zámoří už několikrát, až konečně v pátek zareagoval a napsal mi na mobil zprávu, že se brzy ozve,“ vysvětluje kouč, jenž vzkaz bere jako dobrý začátek domluvy o Jágrově účasti na MS.

Foto: Mel Evans, ČTK/AP

Útočník New Jersey Devils Jaromír Jágr (vlevo) a brankář Calgary Flames Karri Rämö.

Článek

Kdyby nechtěl hokejista o šampionátu ani slyšet, pravděpodobně by s trenérem vůbec nekomunikoval. „Do mistrovství zbývají ještě čtyři týdny, tak se snad stihneme domluvit. Nechci na Jardu tlačit, u něj bude záležet, jak se bude cítit, protože už mu není dvacet´," říká Růžička, jenž má o Jágrův start velký zájem.

Když byl dotázán na možnost povolat třeba sparťana Tona, tak naznačil, že jedno starší pravé křídlo už v plánu má a je to právě Jágr. Hledá mu i co nejvhodnější roli v mužstvu.

„Jarda je pan hráč, na něm se to musí stavět, ale nechci ho uvařit. Rád bych to udělal malinko jinak a zapojil ho víc týmově. Ze začátku mu dát třeba menší ice time a stavět ho na led v důležitou dobu," naznačuje kouč.

Hokejisté New Jersey už s jistotou nepostoupí do play off, reprezentační trenér by chtěl pro start v Minsku získat také obránce Marka Židlického.

Pojede Jágr na šampionát do Běloruska?
Ano
84 %
Ne
16 %
Celkem hlasovalo 28839 čtenářů.

Reklama