Hlavní obsah

VIDEO: Hokejové šílenství! Fronty, kolaps systému... Ale lístky na Čechy jsou už zarezervovány

mm, škvČTKSport.cz
Aktualizováno

Dnes přesně v 8:00 byl zahájen prodej vstupenek na hokejové mistrovství světa, které se příští rok v květnu uskuteční v Praze a Ostravě. Vstupenky na zápasy českého týmu i dalších účastníků turnaje lze zakoupit přes internet, na terminálech Sazky i přímo u pokladen ostravské ČEZ arény a O2 areny v Praze. Jen v první hodině bylo prodáno nebo zarezervováno přes 70 000 denních balíčků, za pět hodin přes 110 000 balíčků. Odpoledne bylo nahlášeno, že všechny vstupenky na zápasy českých hokejistů v základní skupině jsou už zarezervovány. Prodej však provázejí problémy.

Fronta na vstupenky před O2 ArenouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zájemci si v diskusích stěžují, že systém je přetížený a stránka www.sazkaticket.cz hlásí "server is too busy". Společnost proto pozastavila prodej vstupenek na svých terminálech, aby internetovému systému ulehčila, což se na prodeji po poledni projevilo.

"Měli jsme problémy na terminálové síti v kamenných pobočkách a tým lidí pracuje na jejich odstranění. Restartujeme systém a problémy by měly být odstraněny do půl hodiny," řekl mluvčí společnosti Sazka Václav Friedmann půl hodiny po poledni.

Podle něj byl systém před začátkem prodeje testován na maximální zatížení. "Ale zájem předčil naše očekávání. Druhá věc je, že prodej probíhá i přes dva dodavatele a byl tam problém s kompatibilitou systému. Mrzí nás to a doufáme, že se to podaří co nejrychleji vyřešit a fanoušci dostanou lístky, o které mají zájem," dodal Friedmann.

Nejprve je možné zakoupit jen denní lístky na dva nebo tři zápasy, které se v daný den v aréně budou hrát. Vstupenky na jednotlivá utkání se do prodeje dostanou až v únoru, pokud ještě budou k dispozici.

Cena vstupenek v balíčcích
Základní skupiny980 - 3470 Kč
Čtvrtfinále4700 - 5980 Kč
Semifinále9380 - 11 580 Kč
Finále a o 3. místo11 480 - 14 380 Kč

"Úvodní minuty prodeje potvrdily naše domněnky, že o hokejový šampionát v České republice po 11 letech je velký zájem," uvedla generální sekretářka organizačního výboru Markéta Štěrbová. Pět hodin po zahájení prodeje vstupenek už bylo podle informací organizátorů v rezervaci 88 860 balíčků vstupenek a zaplaceno 22 957 balíčků.

Největší zájem byl o vstupenky na třetí zápas českého týmu v pražské základní skupině, ve kterém se svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky v pondělí 4. května utkají s Kanadou. "Balíčky obsahující tento zápas byly zarezervovány v průběhu několika minut," řekla Štěrbová. Vyprodány už jsou i nabízené balíčky na duel domácích borců se Švédy, Švýcary a Němci, k dispozici jsou ještě na utkání s Lotyšskem, Francií a Rakouskem.

V Ostravě byl prozatím největší zájem o balíček, který zahrnuje duel Slovensko - USA (12. května).

Řada fanoušků však dnes při snaze o zakoupení lístků prostřednictvím internetu narazila.  Systém je - zdá se - zavalen žádostmi. "Jste ve frontě. Náš systém právě obsluhuje velké množství jiných nakupujících. Čekejte, prosím. Zařadili jsme Vás na konec fronty - jakmile budete na řadě, zobrazí se Vám přihlašovací formulář. Neopouštějte ani neobnovujte tuto stránku. Děkujeme za trpělivost," zobrazuje se na stránkách společnosti Sazka Ticket. Problémy měly i terminály Sazky.

Sazka: Systém má zpoždění

"Terminály Sazky mají v současnosti zpoždění s propojením ticketingového systému, důvodem je velký zájem jak z kamenné sítě, tak přes internet. Snažíme se uspokojit všechny zájemce o lístky na MS v hokeji, věříme, že zpoždění bude minimální," řekl krátce po deváté hodině dopolední Friedmann. Sazka přitom pro prodej vstupenek připravila nový systém a její zástupci věřili, že bude fungovat rychleji.

Před pražskou O2 arenou i ČEZ arénou v Ostravě se první zájemci postavili do fronty už v noci, hlavní nápor však přišel ráno. V české metropoli po páté hodině, kdy začalo jezdit metro. Fronty se tvoří i proto, že samotný prodej jde pomalu a většina lidí kupuje větší množství vstupenek.

"Stál jsem tady asi hodinu a půl," řekl Sport.cz před pražskou O2 arenou fanoušek, jenž si vybral lístky na zápasy hokejistů Kanady se Švýcarskem a s Francií. A proč nekupoval vstupenky z tepla domova na internetu? "Sázel jsem na to, že systém spadne, i terminály, proto jsem radši šel sem (k pokladnám) a docela to fungovalo."

Generální sekretář svazu Martin Urban věří, že si Česká republika vezme zpět divácký rekord, který jí letos vyfoukli Bělorusové. „Rekord do Prahy vrátíme tehdy, když průměrná návštěvnost bude v Praze 13 500 diváků a v Ostravě 7000 diváků," prozradil.

Počet vstupenek při jednom nákupu je limitován. Na terminálech a při rezervaci přes internet lze zakoupit pět balíčků, v případě okamžité platby kartou deset. U pokladen hal žádné omezení není.

Cena jednotlivých vstupenek
Základní skupiny190 - 1690 Kč
Čtvrtfinále2390 - 2990 Kč
Semifinále4690 - 5790 Kč
O 3. místo4290 - 5390 Kč
Finále7190 - 8990 Kč

Mistrovství světa se uskuteční od 1. do 17. května. Vstupenky na zápasy českých hokejistů v pražské základní skupině budou stát 1290 korun ve druhé kategorii a 1690 korun v první kategorii. Příznivci, kteří budou chtít vidět finále šampionátu, budou muset za lístek dát 7190 nebo 8990 korun.

V roce 2004, kdy se světový šampionát naposledy konal v Česku, byla většina vstupenek na zápasy národního týmu rezervována přes internet. Na terminálech Sazky byl poté zbytek rozprodán za 35 minut.

Pokusili jste se o nákup lístků na MS?
Ano, přes internet a šlo to celkem hladce
1,7 %
Ano, přes internet, ale šlo to hodně mizerně
8,3 %
Ano, přes internet, šlo to bídně, zatím jsem to vzdal
6,9 %
Ano, ve frontě u haly jsem dostal, co jsem chtěl
0,8 %
Ano, naštvaný ve frontě u jedné z hal jsem nedostal, co jsem chtěl
0,7 %
Ano, u terminálu Sazky. Prodej byl hladký
0,6 %
Ano, u terminálu Sazky. Nepovedlo se to
2,6 %
Ano, u terminálu Sazky. Ale bylo to teda čekání...
0,8 %
Ne, je to pro mě drahé
63,2 %
Ne, hokejové MS mě nezajímá
5,6 %
Ne, očekával jsem problémy s prodejem a odradilo mě to
3,8 %
Ne, v klidu si počkám, co zůstane. Nějaké lístky koupím později
5 %
Celkem hlasovalo 19013 čtenářů.

Reklama