Hlavní obsah

Hvězda nadcházejícího draftu NHL se představí na mistrovství v Česku

Osmnáctiletý útočník Bostonské univerzity Jack Eichel byl povolán do reprezentace Spojených států pro nadcházející mistrovství světa. V osmnáctičlenném výběru má trenér Todd Richards vedle jedenácti hráčů z NHL a dvou z KHL už pět hokejistů z univerzitní soutěže NCAA.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Jack Eichel v dresu Bostonské univerzity.

Článek
Fotogalerie

Eichel získal v této sezoně Cenu Hobeyho Bakera pro nejlepšího hráče v univerzitních soutěžích NCAA. Ve 40 zápasech si připsal 71 bodů za 26 branek a 45 asistencí. V prognózách letošního draftu NHL je řazen na druhé místo za Kanaďana Connora McDavida. Od příští sezóny by se tak měl stát posilou Buffala Sabres.

Američané se představí v základní skupině B v Ostravě, v níž budou hrát i Finsko, Rusko, Slovensko, Norsko, Dánsko, Bělorusko a Slovinsko.

Prozatímní nominace hokejistů USA na mistrovství světa v Praze a Ostravě (1.- 17. května):

Brankář: Alex Lyon (Yale University/NCAA),

obránce: John Moore, Connor Murphy (oba Arizona/NHL), Justin Faulk (Carolina/NHL), Jake Gardiner (Toronto/NHL), Torey Krug (Boston/NHL), Zach Redmond (Colorado/NHL), Mike Reilly (University of Minnesota/NCAA),

útočníci: Marc Arcobello (Arizona/NHL), Matt Hendricks (Edmonton/NHL), Trevor Lewis (Los Angeles/NHL), Ben Smith (San Jose/NHL), Jeremy Morin (Columbus/NHL), Steve Moses (Jokerit Helsinky/KHL), Dan Sexton (Nižněkamsk/KHL), Dylan Larkin (University of Michigan/NCAA), Jimmy Vesey (Harvard University/NCAA), Jack Eichel (Boston University/NCAA).

Reklama