Hlavní obsah

Skvělá zpráva! Pastrňák ještě dnes posílí český tým na mistrovství světa dvacetiletých

Praha/New York
Aktualizováno

Útočník David Pastrňák se připojí k českému národnímu hokejovému týmu na mistrovství světa hráčů do 20 let v Helsinkách. Účast mladého forvarda na světovém šampionátu potvrdil generální manažer Bostonu Bruins Don Sweeney.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pastrňák si zahraje na mistrovství světa dvacetiletých v Helsinkách.

Článek

„Chystáme se ho uvolnit. Bude k dispozici českému národnímu týmu," řekl Sweeney zámořským novinářům během první přestávky nočního zápasu Bostonu s Buffalem.

Devatenáctiletý útočník se k českému výběru připojí už v neděli večer. „Na základě loňských zkušeností si myslíme, že jeho účast na mistrovství světa mu nejvíce pomůže," konstatoval Sweeney.

Havířovský rodák utrpěl na konci října zlomeninu levé nohy, když blokoval střelu soupeře. Zpět do zápasového rytmu se dostal po sedmi týdnech. „Davidovo zranění trvalo déle, než jsme se mysleli," pravil Sweeney. „Ale už odehrál dvě utkání (na farmě v Providence) a sám se ujistil, že je zcela zdravý. Teď ho jen musíme dostat do formy, ve které byl před zraněním," dodal.

Hrál jsem to přes draft, hlásil Petr

"Uděláme všechno pro to, aby mohl naskočit," prozradil kouč Jakub Petr novinářům po dnešním tréninku. Zástupci českého týmu byli v kontaktu s hráčem i klubem delší dobu. "David nám řekl, že by hrozně rád přijel. Samozřejmě se ale musel podřídit Bostonu. Chtěli jsme hrát trošku i na to, že je u nich draftovaný také Jakub Zbořil a Daniel Vladař, kteří jsou oba tady na dvacítkách," uvedl.

"Herně se o jeho kvalitách nemusím asi zmiňovat. Umí vytvářet šance a je psychicky dost silný, i když nedává góly. Klukům poslal před zápasem s Ruskem vtipný vzkaz. Je to hráč, kterého chce mít každý trenér v kabině. Určitě by to ale neměla být one man show, protože sedm týdnů nehrál," podotkl Petr.

Jeho svěřenci už mají za sebou první start na světovém šampionátu. V sobotu podlehli Rusům 1:2 po samostatných nájezdech. Další utkání odehrají v pondělí ve 13 hodin SEČ proti Slovensku.

Reklama

Související témata: