Hlavní obsah

Plekanec experty neřeší. Každý má svoji práci, říká útočník před Světovým pohárem

Kladno

O víkendu přiletěl z Kanady, od začátku týdne už zařezává na kladenském zimáku. Dovolenou si Tomáš Plekanec prožil po mistrovství světa, teď útočník Montrealu pomalu začíná myslet na Světový pohár, který netradičně otevře novou hokejovou sezónu. Konat se bude od 17. září do 1. října v Torontu. „Pokud se nám vše sejde, nevidím důvod, proč bychom nemohli uhrát dobré výsledky,“ řekl pro Sport.cz třiatřicetiletý forvard Canadiens.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Plekanec vyhlíží novou sezónu, začne Světovým pohárem.

Článek

Letošní sezóna začíná dříve, v programu je Světový pohár, musíte měnit trénink?

Nijak extrémně, každý rok začínám víceméně stejně na Kladně na konci července. Spíš bude více soustředění na led, než to bylo dříve, to bylo více času do kempu.

Po oznámení české nominace na Světový pohár se objevily v zámořských médiích názory, že Česko nebude patřit mezi favority. Vidíte to také tak?

Tohle bych nechal na expertech, my se budeme soustředit na náš tým, máme dobré hráče. Pokud se nám vše sejde, nevidím důvod, proč bychom nemohli uhrát dobré výsledky.

Nemyslíte experty ironicky?

To nemyslím. Každý má svoji práci, od toho experti jsou, aby tyto prognózy vynášeli a lidi to četli. Samozřejmě někteří experti jsou důvěryhodnější, někteří méně, ale na tohle my nemusíme koukat, soustředíme se sami na sebe.

Kdo bude největším favoritem?

Jednoznačně Kanada, Amerika, Švédové, Rusové, Finové hrají výborně. Všichni jsou favoriti.

V uplynulé sezóně jste se s Montrealem neprobojovali do play off, jaká byla odezva v klubu?

Zklamání, ale věděli jsme dlouho dopředu, že play off neuděláme, takže to šlo postupně. Vedení se začalo soustředit na léto a přestávku.

Montreal nezasáhl do bojů o Stanley Cup také před čtyřmi lety, cítil jste vy sám rozdíl s letošním rokem?

Každá sezóna je jiná, někdy se nedaří. Tahle sezóna byla extrémně špatná. Ztratili jsme gólmana (Carey Price), což bylo jednoznačně znát na výkonech. Pokud mančaft ztratí nejlepšího hráče a brankáře v lize, tak to musí být někde vidět. Bohužel to bylo vidět až moc. Nepovedlo se nám to.

Jak byste ohodnotil svoji sezónu?

To nechám na jiných, vždycky to může být lepší, horší. Jsem rád, že jsem vydržel celou sezónu a jsem zdravý. Hlavně tam bylo zklamání z výsledku, nekoukám na osobní výsledky, zajímá mě tým.

Mistrovství světa také nedopadlo ideálně, konec ve čtvrtfinále, jak dlouho jste měl v hlavě tento výsledek?

Zklamání tam bylo, hráli jsme dobrý hokej, byla perfektní parta. Čekali jsme, že to dopadne lépe, je to o jednom utkání, trestném střílení. Za rok je další mistrovství, další šance pokusit se uspět.

Reklama

Související témata:
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko