Hlavní obsah

Být poradcem u reprezentace? Její trenéři se na hokej dívají jinak než já, odmítá Vůjtek

Praha

Už předem bylo domluvené, že jeho mise u hokejové reprezentace bude mít jen sezónního trvání. Vladimír Vůjtek sice po květnovém mistrovství světa v Moskvě dostal od svého nástupce u nároďáku Josefa Jandače nabídku, aby u týmu působil jako poradce, zkušený devětašedesátiletý kouč ji ale odmítl. A ani s časovým odstupem své rozhodnutí nepřehodnotil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Vůjtek.

Článek

Národního týmu se po něm chopili Josef Jandač s Jiřím Kalousem a Jaroslavem Špačkem, tedy muži, kteří byli Vůjtkovi na květnovém světovém šampionátu k ruce jako asistenti. „Měl jsem možnost jim dělat poradce, ale odmítl jsem," prohlásil Vůjtek pro slovenský server pravda.sk.

„Nechtěl jsem se už mladším chlapcům do toho míchat. Oni už se na hokej dívají jinak než já. Sice jsme si rozuměli a naše spolupráce byla dobrá, ale teď už bych jim víc překážel, než pomáhal," vysvětluje Vůjtek své odmítnutí.

Naopak, jak prozradil už po mistrovství světa, kývl na spolupráci s extraligovými Vítkovicemi. U ostravského celku bude poradcem v hokejových věcech. „Hlavního trenéra bych už dělat nechtěl. Za poslední roky toho na mě bylo dost a potřebuju si odpočinout," tvrdí rodák z Klimkovic.

Zahrádka, křížovky, tenis

Nové síly nabíral na své zahrádce. „Tam je práce pořád dost. Kupuju si velké křížovky, ty mě baví. A samozřejmě pořád hraju tenis - dvakrát týdně po dvou hodinách," uvedl Vůjtek s tím, že v televizi sledoval i tenisový Wimbledon, cyklistickou Tour de France a evropský šampionát ve fotbale.

A přiznává, že nějaký čas jej ještě tížila čtvrtfinálová porážka 1:2 od Spojených států amerických na letošním MS. „Měsíc to ve mně ještě doznívalo, než jsem se s tím vyrovnal. Ještě i teď si to celé někdy v noci přehrávám v hlavě," uzavírá Vůjtek.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko