Hlavní obsah

Sestava pro Světový pohár se sype. Mimo jsou také Hertl a Gudas

V pátek hokejový útočník David Krejčí poslal ze zámoří špatnou zprávu, že se nebude moci účastnit Světového poháru. O pár hodin později dostal trenér Josef Jandač další dvě nepříjemné informace. V sestavě české reprezentace budou chybět také obránce Radko Gudas a útočník Tomáš Hertl. "Je to trochu překvapení, ale taková je realita, máme připravené záložní varianty," řekl sport.cz asistent trenéra národního týmu Jiří Kalous.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hertl na Světový pohár nakonec neodjede.

Článek
Fotogalerie

Gudase vyřadilo zranění zápěstí, které utrpěl při tréninku a které jeho účast na turnaji vylučuje. Generálního manažera reprezentace Martina Ručinského o tom informovali sám hráč a generální manažer Philadelphie Flyers Ron Hextall.

V případě Tomáše Hertla znemožnilo účast zranění z loňského ročníku NHL, které stále není doléčeno a jeho zdravotní stav tak neumožňuje, aby podal na turnaji stoprocentní výkon. Jak sdělil hráč generálnímu manažerovi reprezentace, lékaři San Jose Sharks, u kterých absolvoval prohlídku, proto jeho účast nedoporučili.

Hokejisty, kteří je nahradí, zveřejní zástupci české hokejové reprezentace, jakmile budou splněny všechny formality, tj. souhlas klubů a potvrzení nominace ze strany pořadatelů turnaje NHL a NHLPA. "Teď se řeší technické věci, nemůžeme říci jména," nechtěl více říci Kalous.

O síle českého výběru v zámoří pochybovali už při oznámení nominace, během čtyřiadvaceti hodin vypadla tři klíčová jména. "Mrzí mě, že kluci nemohou jet. Můžeme překvapit, víme, že soupeři mají kvalitu, ale my chceme ukázat odhodlání. Nejedeme nikomu dělat červený koberec, aby se přes nás vyškrábal," dodal asistent trenéra.

Za Krejčího byl povolán Červenka

Krejčího nahradí na Světovém poháru Roman Červenka, útočník HC Fribourg-Gottéron. „David Krejčí měl být jedním z našich klíčových hráčů, ale zdravotní stav mu účast bohužel nedovoluje, což musíme respektovat," uvedl trenér Josef Jandač.

„Roman Červenka bude patřit k nejzkušenějším, má za sebou řadu startů na velkých světových turnajích. Sezóna pro něj již začala a k týmu se připojí koncem příštího týdne, před odletem do zámoří," dodal hlavní kouč.

Kdo nahradí Hertla a Gudase?

Má šanci český tým na Světovém poháru postoupit ze skupiny?
Ano
32,3 %
Ne
67,7 %
Celkem hlasovalo 6915 čtenářů.

Reklama