Hlavní obsah

Účet, prosím! Večeři za celý tým zaplatil nováček Prospal, peněženku otevřel i Ručinský

Pittsburgh

Po nedělním přeletu za oceán si Češi v pondělí trochu orazili. Závěr volného dne ale strávili na společné týmové večeři. Hokejisté si pochutnali možná o to víc, když zjistili, že za jídlo nemusí platit. Účet vzal totiž na svá bedra asistent Václav Prospal.

Foto: Právo

Asistent trenéra hokejové reprezentace Václav Prospal (vlevo) a generální manažer týmu Martin Ručinský na kempu hokejové reprezentace v Rokycanech.

Článek

„Byl to nováčkovský večer, takže to šlo na Václava," usmíval se kouč Josef Jandač. „Taky se docela škubal, ale nakonec mu pomohl Růča," prozradil trenér, že peněženku vytáhl i generální manažer Martin Ručinský.

Česká výprava zamířila totiž do jedné z vyhlášených místních restaurací Capital Grille na 5. avenue, kde cena za večeři vyjde zhruba na 70 až 80 dolarů. Když si to vynásobíte počtem hráčů a trenérů, je to už docela slušná položka...

Češi tak svérázně aplikovali tradiční rituál týmů NHL, kterým je nováčkovská party. Rookies (zelenáči) při ní platí večeři a další občerstvení starším hráčům, kteří ale nováčky vůbec nešetří. Výjimkou často nejsou lahve vína za několik stovek dolarů.

Platil i nováček Hejda

„Mně se naštěstí tahle party vyhnula! Vyšla na zápas, kdy jsem byl zrovna zraněný. Tady je ale zvykem vypsat spoluhráčům prémie proti týmu, ze kterého jste přišel," řekl před časem olympionik ze Soči Ladislav Šmíd.

Je jedno, jestli do NHL zamíříte v osmnácti nebo v pozdějším věku. Jako třeba Jan Hejda, který šel do zámoří až v sedmadvaceti. „A taky jsem musel platit jako nováček," vybavil si party, kterou přichystali v Edmonton Oilers.

Hráči NHL určitě neobracejí každou korunu. I v New York Rangers se ale občas losovalo, kdo ze skupinky hokejistů zamázne celý účet. V pondělí to vyšlo na 41letého nováčka v realizačním týmu Prospala.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko