Hlavní obsah

V širší nominaci na hokejové MS je osm českých rozhodčích

Osm českých rozhodčích je v širší nominaci na hokejovém mistrovství světa, které se příští rok v květnu uskuteční v Paříži a Kolíně nad Rýnem. Na letošním světovém šampionátu v Rusku se představili čtyři, rekord je pět z loňského roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Mezinárodní hokejová federace zařadila na širší listinu kandidátů hlavní arbitry Martina Fraňa, Jana Hribika, Antonína Jeřábka, Robina Šíra a čárové Jiřího Gebauera, Víta Lederera, Miroslava Lhotského a Libora Suchánka.

Více rozhodčích - devět - má na seznamu pouze Finsko, stejný počet Rusko a Spojené státy.

Hribik a Suchánek už mají jistotu, že budou na přelomu roku rozhodovat zápasy na juniorském mistrovství světa v Kanadě. Hlavní Jan Hejduk a čárový Jiří Ondráček dostali delegaci na světový šampionát hráčů do 18 let, který se v dubnu uskuteční na Slovensku.

Na mistrovství světa žen, které se v dubnu uskuteční v USA, byla nominovaná čárová rozhodčí Ilona Novotná, jež se představí i na finálovém turnaji ženské olympijské kvalifikace v Japonsku. Hlavní Radka Růžičková s čárovou Zuzanou Svobodovou budou rozhodovat zápasy světového šampionátu hokejistek do 18 let, který se bude hrát v lednu v Přerově a ve Zlíně.

Reklama

Související témata: