Hlavní obsah

Jandač nemá o brankáře strach, v národním týmu na ně mají kartotéku

lik,škvSport.cz

Gólman je základ. Na tomto postu je trenér hokejové reprezentace Josef Jandač spokojený. Na Euro Hockey Tour má z čeho vybírat. Do příštích let se jeví hned několik jmen, která se mohou prosadit v národním týmu. Postupné testování a získávání zkušeností, to je cesta, kterou se kouč vydal. Příkladem je nominace Karla Vejmelky z Komety Brno na Karjlalu, která proběhne od 3. do 6. listopadu.

Josef Jandač a téma brankářiVideo: Sport.cz

 
Článek

„S Karlem počítáme jako s trojkou. V extralize se jeví velmi dobře, chceme ho vidět v tréninku, aby nasál atmosféru reprezentace, byl v tréninkové přípravě, chceme ho malinko připravit jako brankáře předtím. Petr Jaroš s nimi pracuje, aby byli připraveni na další akce," vysvětlil Jandač svoji představu.

Příští čtvrtek proti Švédsku bude chytat Dominik Furch. Celkem si tři utkání gólmani rozdělí v poměru 2:1, zatím ale nebylo řečeno v čí prospěch. S Furchem a Vejmelkou je v nominaci také Šimon Hrubec z Třince.

Pokud by nebyla povolána tato trojice, mají trenéři další možnosti. Jednou mohl být Alexander Salák, ale ten je kvůli zranění na půl roku mimo hru.

„Pochopitelně to je škoda pro něj i pro nás, protože pořád byl členem širšího reprezentačního výběru. Nemá cenu debatovat, jestli by byl nebo nebyl ve výběru. Teď by tam stejně nebyl. Jeho zranění vypadá, že bude do konce sezóny, takže nemá cenu spekulovat," ukončil toto téma Jandač.

Jandač má na výběr

Dominik Hrachovina, Jakub Sedláček, Roman Will, Patrik Bartošák, jména, která jsou v hlavě reprezentačních koučů. „Hrachovina. Sedláček, který nemá taky úplně špatnou výkonnost, ale je v úplně beznadějně posledním klubu. Pak je tu Will, který se vrátil, dále Bartošák ve Vítkovicích. Tihle mladí kluci jsou určitě příslibem do budoucna," věří Jandač, který má v tomto směru více možností.

„Věřím tomu. Jsme rádi, že máme poměrně dost jmen na výběr, i proto chceme na těchto turnajích brát nováčka, mladíka vytáhnout. Petr Jaroš, trenér brankářů u nároďáku, s nimi velmi dobře pracuje. Chceme, aby nasáli atmosféru, aby pracovali i po své individuální ose, aby si je Petr vedl na dálku ve své kartotéce," dodal Jandač.

Brankáři, kteří se mohou objevit v nominaciRok narození
Karel Vejmelka (Brno)1996
Dominik Furch (Omsk)1990
Šimon Hrubec (Třinec)1991
Alexander Salák (Novosibirsk)1987
Pavel Francouz (Čeljabinsk)1990
Patrik Bartošák (Vítkovice)1993
Dominik Hrachovina (Tappara)1994
Roman Will (Liberec)1992
Jakub Kovář (Čerepovec)1988
Matěj Machovský (Plzeň)1993
Jakub Sedláček (Dinamo Riga)1990

Reklama

Související témata: