Hlavní obsah

Rána pro dvacítku! Ofenzivní tahoun Lakatoš se zranil a přijde o šampionát

Praha

Čekají, jestli se na poslední chvíli dá do pořádku chomutovský forvard David Kaše, který se doma léčí s poraněným hrudníkem, teď trenéři české hokejové reprezentace do dvaceti let musejí vstřebat další nepříznivou novinku. Na juniorském šampionátu se musejí obejít bez Dominika Lakatoše. Jeden z očekávaných tahounů si v přípravném utkání s Kanadou (0:8) poranil klíční kost.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Český útočník Dominik Lakatoš v přípravném duelu s Kanadou, v němž si poranil klíční kost a přijde tak juniorský světový šampionát.

Článek

„Ke zranění došlo během úterního přípravného zápasu. Dominik chtěl u mantinelu dohrát soupeře, ten mu v poslední chvíli uhnul a Lakatoš plnou váhou vletěl do plexiskla," řekl pro hokej.cz manažer reprezentace do dvaceti let Otakar Černý.

Lékařská vyšetření bohužel přinesla špatné zprávy. Lakatoš, který reprezentoval už na posledním juniorském šampionátu, by měl mít klíční kost zlomenou a v nejbližší době mužstvo připravující se v Kanadě opustí a vrátí se do vlasti.

Svěřence Jakuba Petra čeká 21. prosince další přípravný duel proti Kanadě, o dva dny později pak generálka se Spojenými státy. Do mistrovství světa vstoupí 26. prosince zápasem s obhájci zlata Finy.

Reklama

Související témata: