Hlavní obsah

Do reprezentace připravující se na MS byl premiérově povolán i hráč ze soutěže EBEL

Praha

Hokejový světový šampionát v Paříži a Kolíně nad Rýnem sice začíná až za necelé dva měsíce, česká reprezentace však už příští úterý započne první přípravný sraz před závěrečným vrcholem ročníku. Kouč Josef Jandač povolal do přípravy šestnáct hráčů, kterým už skončila klubová sezóna (s výjimkou zlínských útočníků Holíka s Říčkou), kteří hrají skupinu o umístění). Tři z nich dosud čekají na svůj premiérový start v národním týmu - vítkovický brankář Patrik Bartošák, znojemský obránce Libor Šulák a útočník Pavel Musil z Mladé Boleslavi.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Brankář Pavel Francouz nechybí v nominaci české hokejové reprezentace pro přípravný kemp před MS - ilustrační foto.

Článek

Třiadvacetiletý Šulák je pelhřimovským odchovancem, který v tuzemské nejvyšší soutěži odehrál v sezóně 2013/14 32 zápasů za Chomutov. Poslední dva ročníky si vyzkoušel EBEL v dresu Znojma a je tak prvním hokejistou, jenž byl do národního týmu povolán z této mezinárodní soutěže.

Jandač do svého výběru zařadil hned tři útočníky z Mladé Boleslavi, které v neděli po prohře v rozhodujícím pátém duelu předkola play off s Chomutovem skončila sezóna. V národním týmu si ji prodlouží kompletní první útok Bruslařského klubu ve složení Tomáš Hyka, Pavel Musil a Radan Lenc.

V šestnáctičlenném výběru, který se bude postupem času rozrůstat o další hokejisty, kterým v jejich klubech skončí sezóna, figuruje pětice hokejistů se startem na loňském šampionátu v Moskvě. Jsou jimi brankář Pavel Francouz, obránci Jakub Jeřábek, Tomáš Kundrátek a Jan Kolář a útočník Tomáš Zohorna.

Národní tým se sejde příští úterý v holešovické Tipsport areně, kde bude trénovat do pátku. Další srazy jsou naplánovány na 28. – 31. března a 4. – 7. dubna 2017. V rámci Euro Hockey Challenge se Jandačův výběr střetne 12. dubna a o den později v Chomutově s Norskem, 22. dubna pak vyzve v Norimberku a další den v Mannheimu domácí Německo.

Přípravu na MS reprezentace uzavře na Carlson Hockey Games, součásti Euro Hockey Tour, v Českých Budějovicích, kde se od 27. do 30. dubna postupně utká s Finskem, Švédskem a Ruskem. Šampionát odstartuje 5. května, Češi v základní skupině v Paříži narazí na Kanadu, Bělorusko, Finsko, Norsko, Slovinsko, Francii a Švýcarsko.

Nominace hokejové reprezentace na přípravný sraz před MS
Brankáři:
Patrik Bartošák (Vítkovice)
Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL)
Obránci
Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL)
Lukáš Klok (Vítkovice)
Jan Kolář (Chabarovsk/KHL)
Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL)
Adam Polášek (Novosibirsk/KHL)
Libor Šulák (Znojmo/EBEL)
Útočníci:
Petr Holík
Robert Říčka (oba Zlín)
Roman Horák (Podolsk/KHL)
Tomáš Hyka
Pavel Musil
Radan Lenc (všichni Mladá Boleslav)
Lukáš Radil (Spartak Moskva)
Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL)

Reklama