Hlavní obsah

Jandač: Vyjádření Nestrašila? Není to pravda, klidně ukážu vzájemnou korespondenci

Praha

Na květnové mistrovství světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem bych strašně rád jel, v žádném kontaktu s vedením české hokejové reprezentace ale nejsem, nikdo se mi dosud neozval. V podobném duchu se v pondělí pro deník Sport vyjádřil útočník Andrej Nestrašil. Kouč národního týmu Josef Jandač se však proti tvrzení šestadvacetiletého hráče Caroliny, jenž však v poslední době nastupuje na farmě v Charlotte, ohrazuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české hokejové reprezentace Josef Jandač.

Článek

„Rád bych poupravil určité dezinformace. Obvolal jsem všechny hráče (z NHL), o které mám zájem," řekl Jandač v souvislosti s možnými posilami pro světový šampionát na úterním srazu reprezentace v pražských Holešovicích.

„Patří mezi ně i Andrej Nestrašil, který prezentoval, že s ním nikdo (z reprezentace) doposud nemluvil. Myslím, že to z jeho strany byla nešťastná formulace. Mrzí mě to, protože to není pravda," tvrdí Jandač, že se slávistickým odchovancem, jenž dosud v národním týmu neodehrál jediný zápas, v kontaktu je.

„Můžu vám klidně ukázat i vzájemnou korespondenci," doplnil na téma Nestrašil lodivod českého nároďáku.

Sedm nových hráčů

Ten dnes na druhém týdnu příprav na MS přivítal sedm nových hráčů - brankáře Dominika Furcha, obránce Milana Douderu s Davidem Skleničkou a útočníky Michala Řepíka, Robina Hanzla, Lukáše Kašpara a Jakuba Lva.

Z aktuálně šestadvacetičlenného kádru chyběli čtyři hráči. Zadák Tomáš Kundrátek je stále v Kanadě s manželkou, která by měla každým dnem porodit. Připojit by se měl příští týden, stejně jako útočník plzně Dominik Kubalík, jemuž Jandač po vyřazení Plzně ve čtvrtfinále play off dopřává volno. Ve čtvrtek se k reprezentaci přidá forvard Sparty Petr Vrána, nejistá je situace okolo zraněného Vladimíra Sobotky, jenž čeká na výsledky lékařských vyšetření.

Komplikací pro Jandačovy plány je pak zranění Michala Jordána. Obránce Kazaně si v semifinále play off KHL s Magnitogorskem poranil koleno a hrozí mu, že už si v sezóně nezahraje.

Není to dobré, mrzí Jandače zranění Jordána

„Spojil jsem se s Michalovým agentem a řekl mu, ať okamžitě zajistí jeho přesun do Česka. Aby mohl jít za naším lékařem, který zjistí přesnou diagnózu," uvedl Jandač, podle něhož Jordánovi nenapomáhá ani jazyková bariéra v Rusku.

„Je trochu problém, že v Kazani moc nemluví anglicky a Michal jim zase rusky příliš nerozumí. Z toho, čemu Michal rozuměl v ruštině, to vypadá na vazy v koleně a dobu léčení šest až osm týdnů. Není to dobré," smiřuje se Jandač, že s účastníkem posledních tří světových šampionátů a loňského Světového poháru nejspíš nebude moct počítat.

„Mrzí mě to, protože je to hráč středního věku s bohatými zkušenostmi. V reprezentaci vždycky spolehlivě odvedl to, co jsme od něj čekali," posteskl si Jandač.

Reklama

Související témata: