Hlavní obsah

Hokejový život na rozhraní. Kubalík řeší mistrovství světa i budoucí klubovou adresu

Praha

Smutek z play off vyprchal. Útočník Dominik Kubalík vypadl s Plzní ve čtvrtfinále s Libercem. Přišel týden volna a v pondělí zpět na led, hlásil se v Praze na reprezentačním hokejovém srazu před mistrovstvím světa. Probojuje se jedenadvacetiletý forvard až na samotný šampionát? „Byl bych hrozně rád, motivace je veliká,“ řekl po tréninku forvard, který byl s 29 góly nejlepším střelcem po základní části extraligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Dominik Kubalík přichází na sraz hokejové reprezentace.

Článek

Užil jste si pár dní volna?

Týden byl příjemný, ale myšlenky na pondělní trénink mě drobek strašily. Týden bez ledu, to se na mně podepíše hodně. Bylo to jako bych šel na led třeba před novou sezónou.

Už jste vypustil z hlavy konec v play off?

Abych řekl pravdu, tak zklamání trvalo chvíli po zápase, pak mě to přešlo. Myslím, že jsme se dostali daleko, nikdo nám nemůže nic vyčítat. Sami jsme si sezónu zkazili, sami jsme se z toho vyhrabali, potrápili jsme i Liberec.

Sledujete vůbec vyřazovací zápasy, nebo už to jde mimo vás?

Když se na to podívám, tak to mrzí. Podívám se, ale nekoukám na celý zápas, pak se člověk do toho zažere a začíná litovat, že jsme mohli postoupit.

Teď je ve hře mistrovství světa, berete to jako další část sezóny?

Motivace to je velká. Byl bych hrozně rád, kdyby se mi to povedlo, ale je tu celý mančaft, hodně kluků, kteří tam můžou být. Pokusím se v přátelácích ukázat, že tam patřím.

Takže ve vašem případě to jsou góly, je to tak?

Určitě, já nic jiného neumím (smích). Těžko se dá říct, že tu jsem od gólů. Uvidíme, dám do toho všechno.

Už loni jste byl v přípravě na šampionát jako letos...

Už to, že jsem byl s kluky v šatně celou přípravu, to jsou ohromný zkušenosti. Být v šatně s Tomášem Plekancem, Davidem Pastrňákem, který táhne Boston. Doufám, že jsem to trochu zužitkoval i v sezóně.

V Plzni máte smlouvu, ale zůstanete?

Rád bych odpověděl, ale jsem na rozhraní, nevím, co bude. Něco kolem mě běží, ale je to složitý, nevím, co se bude dít, jestli odejdu. Vím, že mám smlouvu v Plzni a může se stát cokoliv. Minule jsem taky uvažoval, že odejdu, ale zůstal jsem.

Takže vše řeší agent?

Samozřejmě, on mě informuje, já tohle moc neřeším.

Máte priority - Plzeň, zahraničí?

Bavili jsme se, že jde o velmi důležitý krok, tak aby to nebyl skok do ničeho, aby to nebyl moc velký krajíc, musím to probrat, ale až bude čas.

Kdy chcete mít jasno?

Co nejdříve.

Jak se na váš případný odchod dívá plzeňské vedení?

Dávám jim informace. Je to klidnější pro mě, vím, že kdyby to nevyšlo, tak Plzeň je jistota, Kdyby byl člověk úplně bez angažmá, tak to se řeší trochu jinak. Takhle mám smlouvu, takže by se svět nezbortil.

Reklama