Hlavní obsah

Ručinský končí jako generální manažer u hokejové reprezentace, střídá ho další olympijský vítěz

Jan ŠkvorSport.cz

Novým generálním manažerem české hokejové reprezentace se stal Milan Hnilička, který ve funkci nahradil Martina Ručinského. Ten u národního týmu zůstává, nově však bude působit jen jako konzultant na významných akcích v sezóně; tedy na olympijských hrách v Jižní Koreji a mistrovství světa v Dánsku. Ve stejné funkci bude i Jiří Fischer, jenž u národního týmu doposud působil na velkých turnajích jako skaut a je zaměstnán v Detroitu.

Milan Hnilička má u hokejové reprezentace novou funkciVideo: Sport.cz

 
Článek

Milan Hnilička míří také do politiky. Půjde spojit funkce politická s tou hokejovou?

Hnilička v uplynulé sezóně působil u seniorského národního týmu jako asistent generálního manažera a byl tedy prodlouženou rukou Martina Ručinského. Nyní se se posune na jeho pozici.

„Práce generálního manažera vyžaduje velkou časovou náročnost. Chtěli jsme, aby Martin Ručinský působil na sekretariátu hokejového svazu každý den. Vzal si nějaký čas na rozmyšlenou a nakonec naši nabídku odmítl. Martin ale vyjádřil ochotu dál pracovat pro náš tým," prohlásil generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban s tím, že Ručinský bude plnit roli konzultanta.

Ručinský působil jako generální manažer od loňského roku, kdy pomáhal skládat tým na Světový pohár v Torontu a následně i mistrovství světa v Paříži.

„Martin má své aktivity, které se mu objevily. A náročnost této sezóny si žádá, aby generální manažer byl u týmu daleko více a častěji z hlediska organizačního, ale i cest a výjezdů ven. Asi ho to i trochu mrzelo, ale časově to nedává. Chce být však nápomocen poradním hlasem a názorem," řekl trenér národnígo týmu Josef Jandač.

Hnilička funkci generálního manažera přijal i přesto, že v říjnu bude kandidovat do Poslanecké sněmovny za Babišovo hnutí ANO. „Svou práci u hokeje kvůli tomu opouštět nemíním. Jasně, přibude mi teď víc práce a komunikace, ale mám k ruce i Honzu Černého (sportovní manažer pro mezinárodní soutěže), který mi pomůže," plánuje si bývalý brankář, který roli manažera vykonával od sezóny 2012/13 i u mládežnických reprezentačních výběrech a ještě předtím v Mladé Boleslavi.

"Věřím, že časově by mě (práce ve Sněmovně) neovlivňovala. Pakliže bych ve volbách uspěl a nedalo se to časově skloubit, musel bych to řešit. Ale to se teprve uvidí, momentálně se řídím aktuální situací," uvedl Hnilička, olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa.

Reklama