Hlavní obsah

Reichel ničil Švýcary, teď myslí na klíčovou bitvu: Musíme být připraveni!

Jeho otec Robert je nejproduktivnějším hráčem českého týmu v historii juniorských mistrovství, on sám si v souboji se Švýcarskem připsal své první dvě trefy na této akci. I díky Kristianu Reichelovi si tak česká dvacítka může v Buffalu užívat postup do čtvrtfinále ze druhého místa. „Je to skvělé. Skončit skupinu s devíti body, to je náš nejlepší výsledek za posledních 10 let, ale to hlavní play off začíná 2. ledna. Na to musíme být připraveni,“ krotí euforii v rozhovoru pro iihf.com.

Foto: Profimedia.cz

Kristian Reichel se raduje z gólu proti Švýcarům.

Článek

Robert Reichel o MS hokejistů do 20 let

Český výběr vyslal na bránu Švýcarů celkem 60 střel, šest z nich skončilo v síti a svěřenci Filipa Pešána se tak mohli radovat ze zasloužené výhry 6:3. „Nikdy jsem nezažil zápas s tolika střelami," přiznává Kristian Reichel v rozhovoru pro hokej.cz a dodává: „Říkali jsme, že musíme ze všeho střílet, jinak ty góly nedáme. Přehrávání do prázdných branek, na to není čas. Pak přijdou dobré věci."

Bilance Kristiana Reichela na letošním MS juniorů
ZGABTM+/-StřelyStřely %
421342728,57 %

Čeští hokejisté měli co napravovat. V předchozím duelu s Běloruskem sice dokázali vyhrát 6:5, ovšem jejich výkon zdaleka nebyl ideální. „Řekli jsme si, že musíme být lepší než ve včerejším zápase (s Běloruskem) a být soustředění na hru," prozrazuje Reichel.

Útočník týmu Red Deer Rebels působícího v kanadské juniorce se proti Švýcarům trefil hned dvakrát. Při své druhé účasti na juniorském mistrovství se tak dočkal svých prvních branek.

Historické kanadské bodování českého/československého týmu
ZGAB
1. Robert Reichel21182240
2. Vladimír Růžička1925934
3. Petr Rosol21181230
4. Michal Pivoňka21151126
5. Ladislav Lubina2191322
zdroj: eliteprospects.com

„U prvního gólu jsem to měl trošku těžší, protože jsem si musel puk přehodit na bekhend. A ten druhý? Dan Kurovský vystihl rozehrávku Švýcarů, hodil mi to do brejku a já si mohl s brankářem udělat, co jsem chtěl. Viděl jsem, že je vyjetý. Proto jsem zvolil blafák," vrací se k důležitým momentům silvestrovského utkání.

Se svými spoluhráči se nyní připravuje na dosud nejdůležitější bitvu. V úterý 2. ledna od 18:00 (SEČ) se Reichel a spol. střetnou s Finskem ve čtvrtfinále juniorského mistrovství světa.

Reklama

Související témata: