Hlavní obsah

Český rozparovač vyrukoval na Bělorusa. Za postupem šli mladíci i drsně, na oslavu pojídali žebra a křídla

Buffalo

Čekají je Finové, čeští hokejoví mladíci se ve čtvrtfinále budou rvát o možnost hrát na šampionátu dvacetiletých v Buffalu o medaile. V úterý večer našeho času (18:00, vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz) odehrají víceméně životní bitvu. Všechno ostatní z probíhajícího mistrovství je pro ně už minulostí. Zapomenout můžou i na kritiku, že za postupem šli i drsně. A nemusí je tížit, že nevybíravého zákroku Daniela Kurovského si všímala i některá zahraniční média.

Foto: Sport.cz

Český útočník Filip Zadina střílí v duelu s Běloruskem na MS do 20 let.

Článek

Vraťme se k bojům v základní skupině. Vítkovický útočník Kurovský to schytával od bránícího hráče v první třetině boje s Běloruskem před soupeřovou brankou. Poněkud mu asi ujely nervy a bylo zle. Jako by chtěl Bělorusa rozpárat. Přesně tak ho nabral na hokejku, kterou mu mohl poněkud pocuchat i choulostivá místa, jak ukázal záznam.

Však také český hráč dostal náležitý trest. Vyloučením oslabil svůj celek, který se se soupeřem ze země z bývalého SSSR pořádně zapotil. Kurovský se pak ale podílel na výhře nad Švýcary a po boku spoluhráčů půjde i do boje proti Seveřanům.

Česká dvacítka se pokusí poprvé od roku 2005 překonat na mistrovství světa bránu čtvrtfinále. Svěřenci trenéra Filipa Pešána postoupili ze základní skupiny B s devíti body ze čtyř zápasů ze druhého místa. Před třinácti lety v americkém Grand Forks čeští junioři dosáhli na bronz. V základní skupině letos prohráli jen se Švédskem (1:3), zvítězili nad Ruskem (5:4), Běloruskem (6:5) a nakonec i Švýcarskem (6:3)

Mladíci měli po silvestrovském duelu volno. Absolvovali i střídmou oslavu nového roku. "Po večeři jsme měli přípitek, počkali na půlnoc a potom jsme šli spát. Jsme tady kvůli turnaji, slavit můžeme případný úspěch až po něm," řekl útočník Martin Nečas.

"Asi v devět hodin nechal manažer Ota Černý přivézt křidýlka a žebra. Pak jsme si připili a někdy v půl desáté všechno rozpustili. Respektoval jsem, že někteří kluci chtěli jít spát brzy," doplnil trenér Filip Pešán.

Reklama

Související témata:

Pavouk - MS v hokeji do 20 let

  • Čtvrtfinále

  • 02.01.18      22 : 00 Buffalo
    Kanada Kanada Švýcarsko Švýcarsko
    8 : 2
  • 02.01.18      18 : 00 Buffalo
    Česká republika Česko Finsko Finsko
    4 : 3
    po sam. nájezdech
  • 03.01.18      00 : 00 Buffalo
    Švédsko Švédsko Slovensko Slovensko
    3 : 2
  • 03.01.18      02 : 00 Buffalo
    Spojené státy USA Ruská federace Rusko
    4 : 2
  • Semifinále

  • 05.01.18      02 : 00 Buffalo
    Kanada Kanada Česká republika Česko
    7 : 2
  • 04.01.18      22 : 00 Buffalo
    Švédsko Švédsko Spojené státy USA
    4 : 2
  • Finále

  • 06.01.18      02 : 00 Buffalo
    Švédsko Švédsko Kanada Kanada
    1 : 3
  • 05.01.18      22 : 00 Buffalo O 3. místo
    Spojené státy USA Česká republika Česko
    9 : 3