Hlavní obsah

Další ztráta před MS. Kemp národního týmu opustil Birner

Praha

Hráč, na kterého trenéři měli spoléhat. Zkušenost. Vše je jinak. Hokejový útočník Michal Birner ukončil kvůli problémům s kolenem přípravný kemp národního týmu před mistrovstvím světa a nezúčastní se šampionátu v Dánsku. Třetí mistrovství světa v řadě tak nezažije.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Birner během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

"Chtěl jsem jet na mistrovství světa, proto jsem se rozhodl, že léčbu odložím. Nějakou dobu koleno drželo, ale v pondělí se znovu ozvalo a bohužel nejde dál pokračovat," uvedl Birner pro hokej.cz.

Dvaatřicetiletý forvard odehrál sezónu ve Švýcarsku, kde nastupoval společně s Romanem Červenkou za Fribourg. V únoru byl trenérem Josefem Jandačem povolaný na olympiádu, kde národní tým obsadil čtvrté místo. Na mistrovství světa měl patřit mezi nejzkušenější hráče.

V této sezóně odehrál za reprezentaci 12 zápasů a připsal si 1 gól a 4 asistence. Celkem odehrál za Česko 63 utkání (9+16).

Birner hrál také na předloňském Světovém poháru, ale na medaili stále čeká. "Chuť je vždycky a člověk nechce končit sezónu 20. března. Chtěl jsem hrát dál. A jak už jsem řekl několikrát - reprezentaci nechci odmítat, když k tomu nejsou nějaké opravdu vážné důvody. Vůbec jsem nepřemýšlel nad tím, že bych nejel," řekl Birner ČTK na začátku dubna.

O dva týdny později je vše jinak...

V kádru národního týmu pro turnaj v Pardubicích chybí zranění obránci Vojtěch Mozík s Ondřejem Vitáskem a útočník David Kaše, který v sobotním utkání ve Francii utrpěl zlomeninu prstu na ruce.

Není to však jediná Jandačova starost. Už v předminulém týdnu totiž utrpěli zranění obránci Vojtěch Mozík (koleno) a Ondřej Vitásek (kyčel). Oba v nominaci pro Carlson Hockey Games nefigurují. A to ještě dalšího beka Adama Poláška v pondělí pobolívalo rameno a útočník Michal Řepík má zase trable se zápěstím.

Reklama

Související témata: