Hlavní obsah

V Nižněkamsku spolu nehrají, za Česko to ale Hanzlovi s Nestrašilem lepí

Pardubice

Dva hokejisté z Nižněkamsku se v sobotu ujali režie českého vítězství 3:1 nad Švédy na pardubických Carlson Hockey Games. Andrej Nestrašil i Robin Hanzl měli v sobotním utkání shodnou bilanci 1+1.

Foto: David Taneček, ČTK

Andrej Netrašil (zprava), Michal Moravčík, Matěj Stránský a Robin Hanzl oslavují gól v brance Švédska.

Článek
Fotogalerie

„V klubu hrajeme oba na pozici centra, takže se prakticky na ledě nepotkáme, ale tady nám to spolu sedlo," líčil v národním týmu na pravém křídle Nestrašil, jenž při úvodní trefě přesnou přihrávkou do ideální pozice vybídl Hanzla ke skórování. „Už mi skutečně nezbývalo než vystřelit," usmál se 29letý odchovanec litvínovského hokeje.

Při vítězné brance si oba role prohodili, Hanzlova zadovka našla v přesilovce u tyčky číhajícího Nestrašila. „Věděl jsem tam o něm," říkal na adresu někdejšího slávisty, který se loni v létě rozhodl vrátit z NHL do Evropy a volil ruský Nižněkamsk. „Vzhledem k tomu, že Robin střílí ještě méně než já, tušil jsem, že od něj přijde přihrávka. Jen jsem si tam zabrzdil a dal mi puk tak, že jsem mohl zakončovat vlastně do prázdné," liboval si Nestrašil.

Z té fungující souhry musí mít realizační tým české hokejové reprezentace radost. „Bylo vidět, že si vyhovíme a nějaká vazba už tam vznikla. Celou přípravu na šampionát hrajeme spolu a dobře k nám zapadl Matěj Stránský jako silový typ. Potřebujeme někoho, kdo dokáže clonit před brankou a bourat protihráče," mínil Hanzl.

O dva roky mladší Nestrašil měl pro kolegu jen slova chvály. „Hanzi má vyloženě oči pro hokej. Perfektně čte dění na ledě a když s ním jdu na led, tak už vím, co čekat. Dnešní zápas se Švédy měl pro nás i bonus, že nám to takhle lepilo, říkal se 190 cm jeden z nejvyšších reprezentantů, jenž se gólově prosadil i ve druhém zápase pardubické zastávky evropské hokejové tour. Proti Finům pečetil výsledek při jejich power play. Jedině když gólem pomůžete týmu k vítězství, můžete z něj mít skutečnou radost," vykládal.

Gólman se potil při hymně

„Z vyhraného zápasu mám vždycky dobrý dojem," usmál se Hanzl, jenž s nadhledem glosoval venkovní horko i nezvykle vysoký počet 35 hráčů zůstávající v přípravě na MS. „Přijde mi to spíš jako letní kemp než jedno z posledních soustředění před šampionátem. Takové počasí se ale odráželo i v kvalitě ledu, ke konci už hodně odcházel," připustil Hanzl.

Teploměr venku šplhal k třicítce a hráčům ani u ledu nebylo komfortně. „Přišlo mi šílené vedro, potil jsem se už při hymně. Ještě jsem si nesáhl na puk a už jsem se několikrát musel otírat," mínil gólman Dominik Furch, jenž v sobotním utkání kryl 21 z dvaadvaceti švédských střel.

Reklama