Hlavní obsah

Eliáš s Židlickým se vrací. Pomohou českým nadějím

Praha

Legendy českého hokeje budou pomáhat. U mládežnických reprezentací bude v nadcházející sezóně působit řada hokejových osobností. Asistentem trenéra u dvacítek se stal Patrik Eliáš, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu. Koučem mužstva, které se bude připravovat na mistrovství světa ve Vancouveru a Victorii, je Václav Varaďa, dosud působící u devatenáctek, dalším asistentem je Aleš Krátoška.

Foto: Marek Burkert, Právo

Patrik Eliáš pomůže vychovávat českou hokejovou mládež.

Článek

„Dlouhodobě se snažíme o co nejširší zapojení bývalých vynikajících hokejistů u mládeže a jsem rád, že se nám koncepci daří naplňovat," uvedl v souvislosti se změnami, které schválil výkonný výbor ČSLH šéftrenér Slavomír Lener.

Trenéru Alosi Hadamczikovi budou u výběru osmnáctek, kde sezóna vyvrcholí na šampionátu v Örnsköldsviku a Umea, pomáhat jako asistenti mistr světa, finalista Stanley Cupu Marek Židlický s mistrem světa, trojnásobným vítězem extraligy Radkem Bělohlavem.

Realizační tým sedmnáctek posílil olympijský vítěz z Nagana Libor Procházka, který bude spolupracovat s trenérem Karlem Beranem a asistentem Radimem Skuhrovcem.

„Někteří z nich nastupovali donedávna v NHL, odkud si přinesli řadu zkušeností, pro juniorské reprezentanty jsou vzorem a spoustu věcí jim mohou předvést přímo na ledě. Velmi přínosné jsou pro nás také jejich poznatky, týkající se výchovy mladých hokejistů," dodal Lener.

Reklama