Hlavní obsah

Hokejisté šli v Pittsburghu za písničkou. Na oslavu slyšeli Ať žijí duchové

Národní tým dobyl v přípravném utkání v Pittsburghu Výběr Severní Ameriky, když zvítězil 3:2. Čeští hokejisté byli sice vzdáleni od domova sedm tisíc kilometrů, přesto v Consol Energy Center, v multifunkční aréně, slyšeli českou písničku, a ne jednou. Po vstřelení gólů v hale hráli skladbu z filmu „Ať žijí duchové - Zavolejte stráže.“

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ať žijí duchové, píseň pro české hokejistyVideo: sntv

 
Článek

Gól, radost, objetí a na oslavu hudba od Jaroslava Uhlíře z filmu, který je čtyřicet let starý, kde parta dětí bojuje za svoji klubovnu. V roce 1977 boj o hrad Brtník, v roce 2016 boj o sebevědomí před Světovým pohárem.

V neděli ráno sehraje český hokejový tým první zápas na prestižním turnaji v Torontu. Mužstvo vedené Josefem Jandačem se postaví Kanadě.

V přípravě Češi sehráli celkem tři zápasy. Ve čtvrtek prohráli s Ruskem v Petrohradu 3:4. V sobotu v Praze odvetu zvládli, vyhráli 2:1 po nájezdech. Poslední klání bylo už na americkém kontinentu, kde Výběr Severní Ameriky do 23 let prohrál 2:3. Rozhodl kapitán Tomáš Plekanec, kterému jako poslednímu v Pittsburghu hráli.

Reklama

Související témata:
Ať žijí duchové