Hlavní obsah

Brankář Price proti Česku potvrdil, že je skvěle připravený

Hokejový brankář Carey Price kvůli zranění vynechal prakticky celou minulou sezonu, hned na úvod Světového poháru však ukázal, že se na něj kanadská reprezentace může spolehnout. Jistým výkonem pomohl domácímu výběru k jednoznačné výhře nad českým týmem 6:0 a díky 27 úspěšným zákrokům si připsal čisté konto.

Kanada - Česko 6:0Video: SNTV

 
Článek
Fotogalerie

Kanada - Česko 6:0

USA - Výběr Evropy 0:3

"Hned na začátku na mě šlo pár střel a získal jsem cit pro hru. Jak pak zápas pokračoval, cítil jsem se dobře. Odehráli jsme velmi dobré utkání," pochvaloval si Price po zápasu, ve kterém mu dvakrát pomohla branková konstrukce.

Devětadvacetiletý Price, který Javorové listy dovedl k triumfu na olympijských hrách 2014 v Soči, v předešlé sezoně odchytal za Montreal jen dvanáct zápasů. Poté musel na operaci pravého kolena. Už v přípravě na SP ale dokázal, že je připravený, a velmi dobrý výkon podal i v Torontu.

Jeden z nejdůležitějších zákroků si Price připsal hned v první minutě, kdy dokázal vyrazit nebezpečnou střelu Ondřeje Paláta. "Nepřemýšlím nad tím, jak důležitý který zákrok je. V přípravě jsem šel správnou cestou a získával zpět instinkty. Bylo samozřejmě příjemné, že jsem tu střelu vykopl a získal dobrý pocit. Byla to automatická reakce," řekl juniorský mistr světa z roku 2007.

Hvězda Montrealu ale ocenila výkony spoluhráčů v útoku, zejména kapitána Sidneyho Crosbyho. "Je to neuvěřitelný hráč. Hokejista světové třídy a hrál skvěle. Je to ten typ hráče, kterého když jako malý kluk sleduješ, tak přesně takový chceš být," uvedl Price na adresu hlavní hvězdy utkání. Crosby řídil demolici českého týmu gólem a dvěma asistencemi.

Nejužitečnější hráč sezony 2014/15 a držitel Vezina Trophy ve stejném ročníku se do národního týmu vrátil poprvé po vítězství na olympiádě v Soči. Teď se však zápasy SP hrají na užším zámořském ledě, na který je Price zvyklý z NHL.

"Hrajeme podobný hokej, jen je to díky kluzišti trochu rychlejší. Máme méně času na držení puku, ale kluci hráli opravdu dobře. Pořád se ale snažíme soustředit hlavně na kvalitní obranu," uvedl Price a poukázal na řadu skvělých hráčů v kanadském týmu. "Jsou to opravdoví šampioni a jsou na správném místě ve správný čas," dodal.

Reklama

Související témata: