Hlavní obsah

Příští SP bez Čechů! Ať místo nich hrají Američané nad 35 let, jedovatě vtipkuje ruský novinář

Praha

S českým vystoupením na Světovém poháru to zatím není na nějaké velké juchání. I poněkud kruté vtípky se už objevují na sítích. S jednou nevlídnou poznámkou na Twitteru přišel Slava Malamud, ruský novinář působící za mořem. Komentuje kdeco. I hokej. Nadsázka a popichování jsou mu vlastní. Proč ne. Ale rozdýchali by jeho návrh čeští fandové?

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Útočník Leon Draisaitl z Výběru Evropy překonává v prodloužení českého brankáře Petra Mrázka.

Článek

„Pro příště by se Češi mohli stát součástí Výběru Evropy," navrhuje nekompromisně Malamud přičlenění zástupců české hokejové enklávy k celku složenému mj. ze Slováků, Švýcarů ale i zástupců Francie, Dánska, Rakouska a Slovinska.

Potupa? Nebo objektivní zhodnocení pozice českého hokeje?

Pro domácí fandy žijící v domnění, že s českým hokejem je to celkem v pořádku, by něco takového mohlo být jen těžko stravitelné.

Malamud tím ovšem v jedovatostech nekončí. Navrhuje, jak by se případně mohla změnit listina účastníků vrcholné akce propříště. Přitom zatím nikdo přesně neví, kdy by se SP znovu mohl hrát. Natož v jaké podobě a s jakými účastníky...

Možná ale někoho napadne, že by se na české místo případně mohli posunout Švýcaři podpořeni mocným šéfem světové hokejové federace Faselem. Nebo snad Slováci? Malamud ale míří jinam. „Češi by mohli přepustit místo Týmu Severní Ameriky nad 35 let," obrací vše ve zjevnou nadsázku snad ve snaze zesměšnit český hokej ještě více a s ním i nezvyklý formát turnaje.

Jisté je, že česká bilance na SP je neradostná: prohra 0:6 s Kanadou a pak 2:3 po prodloužení s podceňovaným Výběrem Evropy. Ale ani Rusové zatím nemohou mluvit o postupu do semifinále.

Reklama

Související témata: