Hlavní obsah

Evropa bude ve finále SP postrádat zraněného útočníka Gáboríka

Toronto

Hokejisté Výběru Evropy se budou muset ve finále Světového poháru v Torontu proti Kanadě obejít bez slovenského útočníka Mariána Gáboríka. Hráč Los Angeles se zranil v nedělním semifinále se Švédskem. Problémy s nohou jej podle vyjádření generálního manažera Kings Deana Lombardiho pro deník Los Angeles Times vyřadí na osm týdnů a zmešká tak i start sezóny NHL.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Slovák Marián Gaborík (vlevo) se raduje z gólu, který vstřelil v semifinále Světového poháru Švédsku.

Článek

Gáborík opouštěl dnes Air Canada Centre o bedlích, ale trenér Výběru Evropy Ralph Krueger pouze uvedl, že má zranění v dolní části těla a bude o jeho stavu jasno až po dalších vyšetřeních. Podle generálního manažera Evropy Miroslava Šatana si Gáborík zranil nohu po zásahu pukem.

Gáborík se trefou na 1:1 (ve 37. minutě) podílel na vítězství nad Švédy 3:2 v prodloužení. Výběr Evropy díky němu bude bojovat o triumf ve finálové sérii s Kanadou na dva vítězné zápasy, první se hraje ve středu ve 2:00 SELČ.

Na turnaji slovenský útočník zaznamenal ve čtyřech duelech dva góly. V uplynulé sezóně NHL si v dresu Los Angeles připsal v 54 zápasech 22 bodů za 12 tref a 10 asistencí, ve čtyřech utkáních play off zaznamenal jednu přihrávku.

Reklama

Související témata: