Hlavní obsah

Slavia porazila v hokejovém poháru České Budějovice 3:2

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie porazili v utkání Tipsport Cupu českobudějovický Mountfield 3:2. Vítěznou branku si připsal navrátilec Tomáš Micka, který ve 42. minutě zvýšil již na 3:0, pak se ovšem dostali dvakrát ke slovu Jihočeši a závěr zápasu zdramatizovali.

Článek

Slávisté se po úvodní pohárové prohře se Znojmem v Havlíčkově Brodě představili tentokrát v Edenu, který je dosud jejich tréninkovým kluzištěm, a v 8. minutě šli po aktivním začátku do vedení zásluhou mladého útočníka Maláta. Krátce předtím, než se utkání přehouplo do druhé poloviny, zvýšil na dvougólový rozdíl Beránek a pár minut nato nahradil Altrichtra v brance hostů Turek.

Ani ten ale neuhájil čisté konto, neboť 100 vteřin po zahájení třetí dvacetiminutovky zamířil přesně Micka. Teprve poté se při svém úvodním představení v soutěži radovali z gólů také českobudějovičtí hokejisté, jímž vrátili šanci na bodový zisk Mertl a Hudec. Slavia si však už první výhru v letní soutěži nenechala vzít.

Skupina B - 6. kolo:
Slavia Praha - Mountfield České Budějovice 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Branky: 8. Malát, 28. Beránek, 42. Micka - 46. Mertl, 53. Hudec. Vyloučení: 6:9, navíc Vak (Č. Budějovice) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1.

Reklama