Hlavní obsah

Koho sledovat na MS dvacítek? Kanadská stanice zahrnula českého útočníka do prestižního seznamu

Jedním z důvodů, proč Kanaďané milují hokejové mistrovství světa hráčů do 20 let, je nejen možnost fandit svému týmu, ale také prohlédnout si nejtalentovanější borce z cizích zemí. Tak vysvětlují moderátoři kanadské televizní stanice TSN svou motivaci, proč sestavili žebříček nekanadských hokejistů, které stojí za to sledovat během turnaje. Do výběru se dostal také Filip Zadina z české reprezentace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Zadina na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

1. Jack Hughes

Supertalent, který bude poutat opravdu velkou pozornost na turnaji, momentálně vyrůstá v americkém programu pro výchovu hokejistů.

„Je mu teprve 17, ale každý by mu tipoval tak 19," vychvalují kanadští novináři elitního centra v sestavě USA. Jako jediný z jejich výběru pěti zahraničních hvězd ještě neprošel draftem, nedosáhl totiž potřebného věku. Na tom příštím by se ovšem měl stát jedničkou. I proto bude hodně zajímat skauty na nadcházející akci.

2. Filip Zadina

„Minulý rok byl fakt dobrý. Sedm zápasů, sedm gólů..." upozorňují v Kanadě na oslnivou bilanci českého kanonýra.

Ten se zatím neprosadil do sestavy Detroitu, který jej draftoval ze šesté pozice. V aktuální sezoně tak zatím nastupuje v AHL za farmářský celek Grand Rapids.

3. Eeli Tolvanen

„Jaké to posílení pro Finy, kteří jej pro turnaj získali z Nashvillu! Zatímco na loňském šampionátu dal akorát jeden gól, vzpomeňte si na olympijské hry, kde naprosto dominoval," skládají v Kanadě poklonu finskému křídlu.

V NHL však zatím nemá natolik stálou pozici, aby jej Predátoři odmítli pustit na šampionát.

4. Vitalij Kravtsov

Mezi nejsledovanější postavy na turnaji bude patřit i zástupce KHL. Vitalij Kravtsov byl draftován New Yorkem Rangers jako celkově devátý.

Vysoký křídelník však nadále nastupuje za Traktor Čeljabinsk.

5. Quinn Hughes

Ne, není to jen shoda příjmení. Quinn je starším bratrem výše zmíněného Jacka. Zatímco u mladšího z bratrské dvojice momentálně nevíme, s jakým klubem spojí svou budoucnost v NHL, 19letý obránce už patří Vancouveru, který jej bral ze sedmé pozice.

Produktivní zadák však zatím zůstává v celku Michiganské univerzity. V přípravném klání s českým týmem přispěl k výhře Američanů 6:2 dvěma asistencemi, navrch stihl i bitku s Jakubem Laukem.

Program českého týmu ve skupině A na hokejovém MS dvacítek
26.12.201822:00Česko - Švýcarsko
29.12.201802:00Česko - Rusko
30.12.201802:00Česko - Kanada
31.12.201822:00Česko - Dánsko
Poznámka: Hodiny jsou uvedeny ve středoevropském čase.

Reklama