Hlavní obsah

Na Rusy nestačila, ale před Kanadou dvacítka hlásí: Dokážeme porazit každého

Vancouver/Praha

Výkon a výsledek 1:2 v utkání s Ruskem na MS U20 není v kontextu nedávných na úspěchy hubených let nijak alarmující, Čeští hokejisté však oba góly dostali při vlastní početní výhodě. I tak nevěší hlavu a před zápasem s Kanadou jsou v bojovné náladě.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Šestka letošního draftu Filip Zadina (19) v utkání s Ruskem.

Článek
Fotogalerie

Navzdory prohře trenér Václav Varaďa ocenil českou hru, omluvu pro inkasované góly ale nehledal

„Výsledek je pro nás trpký, ale v některých fázích utkání jsme hráli velmi dobře a vytvářeli si příležitosti. Paradoxně nám ublížily naše přesilové hry. Je to špatně a do dalšího průběhu turnaje se to musí změnit. Jsou tam natolik zkušení hráči, aby k tomu nedocházelo," řek šéf české střídačky.

„Musíme se taky víc tlačit do branky, chodit si tam pro odražené puky a clonit brankáři. Utkání se jinak muselo divákům líbit, bylo to nahoru dolů. S Rusy je to vždycky speciální, dnes o gól vyhráli, ale třeba se ještě potkáme v rámci turnaje a bude to jiný zápas," naznačil Varaďa možný střet ve vyřazovací části.

Dokážeme porazit každého, zní z týmu

Téměř 20 minut v zápase odehrál Filip Zadina. Hokejista, který po letošním draftu NHL (6. místo) usiluje o místo v Detroitu, brankáře Kočetkova čtyřikrát střelecky ohrozil, ani jeden z jeho pokusů se však neujal.

„Zápas jsme si prohráli sami. V přesilovkách nemůžeme dostávat góly, máme je od toho, abychom je dávali. Potom jsme se ale zvedli a makali, jenže puky nám teď nechodí a je to strašně frustrující," smutnil devatenáctiletý útočník

Jediným českým střelcem byl Jáchym Kondelík, který navíc puk dostal do branky poněkud kuriózním způsobem. „Gól jsem dal bradou, puk se mi odrazil od ramene do brady a pak spadl do brány. V našich přesilovkách jsme udělali chyby z přemíry snahy, nesmí se nám to stávat znova," zdůraznil Kondelík.

„Jinak si myslím, že jsme odehráli skvělý zápas. Přehráli jsme Rusko, které je považováno za jeden z top týmů, zatímco nás trochu podceňují. Patříme ke špičce a dokážeme porazit každého, teď se všichni strašně těšíme na zápas s Kanadou," dodal 201 centimetrů vysoký forvard. Podobně odhodlaný byl směrem k utkání s jedním z nejsilnějších týmů turnaje a posledním juniorským mistrům světa i Zadina.

„Sebereme se a proti Kanadě uděláme co nejlepší výsledek. Jsou to normální hráči jako my a víme, že umíme hrát dobře,"

Utkání Kanada - ČR sledujte v noci ze soboty na neděli v 02:00 SEČ v online přenosu na Sport.cz.

Kdo vyhraje utkání Kanada - ČR na hokejovém MS do 20 let?
Kanada
63,6 %
ČR
36,4 %
Celkem hlasovalo 4138 čtenářů.

Reklama

Související témata: