Hlavní obsah

Maskoti pro domácí hokejový šampionát odhaleni! Jak se vám líbí?

Praha

Přesně měsíc před startem světového šampionátu juniorů v ledním hokeji, který se do České republiky vrací po dvanácti letech, zveřejnili organizátoři turnaje maskoty pro MS. Budou jimi lvi Ťuk a Puk, které používá Český hokej dlouhodobě jako maskoty národního týmu. Pro šampionát konaný v Ostravě a Třinci se “převlékli” a změnili čísla na dresech - oba nastoupí s číslem 20.

Foto: Český hokej

Lvi Ťuk a Puk budou maskoty juniorského hokejového šampionátu, který se na přelomu roku uskuteční v Ostravě a Třinci.

Článek

„Lev je s českým hokejem neodmyslitelně spojen," řekla generální sekretářka organizačního výboru turnaje Markéta Štěrbová.

Při volbě maskota zvažovalo vedení Českého hokeje, jakým způsobem se ubírat, protože pro juniorský šampionát není maskot úplně typický. „My jsme ho však určitě chtěli, i díky velice pozitivní zkušenosti ze seniorského šampionátu v roce 2015," zmínila Štěrbová domácí MS, na němž byli maskoty populární králíci Bob a Bobek.

Foto: Český hokej

Oba maskoti budou mít na dresech číslo 20.

„Před lety jsme si v praxi ověřili, že dvojice maskotů je atraktivní jednak pro různé grafiky a animace v rámci televizních přenosů, ale jejich vzájemná interakce, respektive propojení s diváky na tribunách, je mnohem výraznější než u jednoho maskota," dodala Štěrbová s tím, že oba maskoti se fanouškům představí dnes po první třetině zápasu Třince se Zlínem ve Werk aréně a ve středu rovněž po první dvacetiminutovce duelu Vítkovic se Spartou v Ostravar Aréně.

Lvíčci Ťuk a Puk nejsou pro českého hokejové příznivce neznámými. Od roku 2016 jsou maskoty českého národního týmu a jména jim tehdy vybrali sami fanoušci v internetové anketě.

„Pro mistrovství v Ostravě a Třinci jsme jim dali lehce modernější vzhled a převlékli jsme je - na šampionátu se představí v dresech s logem na přední části a číslem 20 na zádech." uzavírá Štěrbová.

Foto: Český hokej

Jeden z maskotů blížícího se domácího MS juniorů v ledním hokeji.

Líbí se vám maskoti pro domácí juniorský šampionát v ledním hokeji?
ano
85,6 %
ne
14,4 %
Celkem hlasovalo 667 čtenářů.

Reklama

Související témata: