Hlavní obsah

Kdo nám vystřílí postup na MS do 20 let? Koukejte jakou formu má talentovaný Jeník

New York

Jan Jeník září v juniorské OHL (Ontario Hockey League). Jeho série utkání, ve kterých zaznamenal alespoň jeden kanadský bod, se zatím dostala na číslo 26. Už jen jeden bod mu chybí, aby vyrovnal čísla Tavarese nebo McDavida. Podívejte se, jakým způsobem zazářil rodák z Nymburka v posledním zápase.

Foto: Profimedia.cz

Český hokejista Jan Jeník ve službách týmu Hamilton Bulldogs v juniorské Ontario Hockey League.

Článek

Devatenáctiletý útočník Hamiltonu Bulldogs si v posledním utkání připsal hned dvě branky a trochu mimo dosah českého mediálního zájmu, se v zámořské soutěži stává hlavním adeptem na pozici ofenzivní hvězdy českého výberu trenéra Varadi na blížícím se mistrovství světa juniorů, které přivítá Ostrava a Třinec.

Borec, který před rokem podepsal tříletý, nováčkovský kontrakt s Arizonou, se díky dvěma brankám v zápase s týmem Mississauga Steelheads dostal už na fantastické číslo 26, ve statistice po sobě jdoucích zápasu s kanadským bodem. Navíc ho už jen jeden bod dělí od toho, aby vstoupil mezi hvězdy typu Connora McDavida nebo Johna Tavarese, kteří dotáhli své počínání na 27 kanadských bodů. Absolutní rekord drží se 32 zápasy v řadě Brett MacLean.

Reklama