Hlavní obsah

Hokejové šílenství začíná. České zápasy na MS dvacítek jsou vyprodány

Osm dnů před startem mistrovství světa hokejistů do 20 let hlásí pořadatelé vyprodanou kapacitu zápasů českých i slovenských reprezentačních výběrů. První týmy ze zahraničí se na sever Moravy už sjíždějí.

Foto: Sport.cz

O zápasy národního týmu je obrovský zájem

Článek

Podle generální sekretářky organizačního výboru Markéty Štěrbové fanoušci vzali útokem vstupenky na utkání českých a slovenských týmů.

"V tuto chvíli jsou vyprodána. Ale fanoušci ještě úplně nemusejí házet flintu do žita, průběžně se objevují propadlé blokace a rezervace. Šance ještě stále existuje," řekla Štěrbová na dnešní tiskové konferenci.

Češi se představí v Ostravě, Slováci zase v Třinci, tedy jen pár kilometrů od hranice v česko-slovenském příhraničí. Táhnou ale i další zápasy. Podle Štěrbové je pryč 80 procent kapacity stadionů.

Organizátoři představí oficiální píseň

Český tým se momentálně připravuje ve Frýdku-Místku a v pátek ho čeká přátelský zápas proti Švédsku. Do dějiště turnaje se slétávají i ostatní účastníci. "Můžeme konstatovat, že všechno je připraveno. Můžeme začít," prohlásila Štěrbová.

Organizátoři na dnešní tiskové konferenci představili i oficiální píseň šampionátu, kterou vytvořila kapela Lake Malawi úpravou své skladby Friend of a Friend, s níž soutěžila v Eurovizi.

Teaser k oficiální písni hokejového MS U20 od skupiny Lake Malawi

"K hokeji jsem měl už jako kluk blízko. Z Třince pocházím, moje maminka je zubařka a kdysi spravovala chrup bývalým třineckým hokejistům, jako byli Kaděra, Daňo nebo Sekeráš, a nosila mi jejich kartičky," usmál se frontman kapely Albert Černý.

Mistrovství světa odstartuje 26. prosince a vyvrcholí 5. ledna.

Reklama