Hlavní obsah

Dvacítka přichází o dvě opory

Čeští hokejisté půjdou do večerního ostravského zápasu na MS do 20 let citelně oslabení. Nemoc složila brankáře Lukáše Dostála i útočníka Jana Šíra, kteří nemohou do důležitého souboje s USA zasáhnout.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lukáš Dostál a Dominik Bokk z Německa.

Článek

Chytat tak bude podle všeho Lukáš Pařík působící ve WHL v dresu Spokane, pro nějž by to byl debut na šampionátu. Na soupisce zůstává ještě jedno volné místo, ale to trenéři zatím neobsadili a tak při zdravotní absenci Jakuba Lauka a Jana Šíra budou točit jen 11 útočníků a šest obránců.

Povahu zdravotních problémů marodů ale nechtěl nikdo specifikovat. „I v tomto směru půjdeme den po dni a počkáme na stanovisko doktora," řekl asistent trenéra Aleš Krátoška. Tím, že Češi nemají k dispozici centra Šíra, tak bude sestava na USA postavená na třech středních útočnících, kolem nichž se budou točit čtyři dvojice křídel.

Krátoška alespoň prozradil, jak realizační tým uvažuje ohledně uzavření soupisky. Ve hře o jedno místo zůstávají útočník Vojtěch Střondala a obránci Ivan Lytvynov a Jan Mlčák. „Určitě jsme probírali všechny varianty, které jsou možné. Nicméně jsme se rozhodli, že budeme reagovat až po zápase s Amerikou, hlavně podle zdravotního stavu v kádru," vysvětlil.

Reklama