Hlavní obsah

Kazachstán - Německo 4:1Stav série 1:1Vzpoura Kazachstánu. Sestupujícího určí až nedělní třetí duel play out

Martin KézrSport.czPrávo
Aktualizováno

Němci vyhráli první duel o záchranu mezi elitou na ostravském MS hokejistů do 20 let, ale v sobotu po poledni narazili na psychicky daleko odolnější Kazachstán a přes výraznou střeleckou převahu prohráli 1:4. Stav série play out je tak vyrovnaný a o tom, kdo se udrží a koho příště nahradí Rakušané, se rozhodne až v neděli, kdy od 11:00 začne na vítkovickém ledě třetí duel.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Tim Fleischer z Německa se snaží přejít přes Andreje Bujalského z Kazachstánu.

Článek
Fotogalerie

Za hrdinu byl nejen autor dvou branek vítěz Alexandrov, ale také gólman Nurek, jenž předvedl 43 úspěšných zákroků a o čisté konto přišel až 89 vteřin před koncem. To už ale Kazachstán vedl rozdílem čtyř branek.

Přitom pod dojmem čtvrteční výhry začali Němci hodně aktivně, téměř pět minut nepustili soupeře z pásma, ale Nurek mužstvo Kazachstánu od úvodního vhazování držel a jeho spoluhráčům stařil první průnik před Haneho, aby Alexandrov bekhendem zakončil do protipohybu německého brankáře.

Největší německé šance pak opakovaně zazdil Kinder a zase udeřilo na druhé straně, když se po střele Musorova dostal k dorážce Bojko. Dvoubrankové manko už Němce dost znervóznilo a na ledě byla děsně znát absence tvůrdce hry Stzützleho, který zůstal v posteli s horečkou.

Kazachstánu už pak stačilo trpělivě bránit, zahustit co nejvíc prostor před gólmanem a němečtí hráči nenašli střelecký klid ani v přesilovkách. Navíc už po 92 vteřinách třetí části skóroval podruhé v zápase Alexandrov a když Němci v závěru zkusili při přesilovce i power play, inkasovali do své opuštěné branky. A je jasné, že zítřejší třetí zápas bude víc než o hokejovém umění především o tom, které mužstvo lépe ovládne svoje nervy.

MS hokejistů do 20 let v Ostravě - play out, 2. zápas:
Kazachstán - Německo 4:1
Branky: 5. a 43. S. Alexandrov, 26. Bojko, 57. Čaporov - 59. Schinko, hlavní rozhodčí Hejduk (ČR) a Tscherrig (Švýc.), vyloučení 6:3, bez využití, 1253 diváků, třetiny 1:0, 1:0, 2:1, stav série 1:1.

Reklama

Související témata: