Hlavní obsah

ČOV odeslal do Ria přihlášku se 106 jmény sportovců

Praha

Na olympijské hry v Riu de Janeiro je přihlášeno 106 českých sportovců. Národní olympijský výbor ČOV už odeslal do Brazílie jejich seznam, v pátek čeká vedení výpravy v dějišti registrační schůzka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Překážkářka Zuzana Hejnová je jednou ze 106 českých spotrovců, kteří by se měli na blížící se olympiádě představit.

Článek

Plénum ČOV v minulém týdnu schválilo nominaci 105 sportovců. K nim dodatečně přibyli díky pozvání mezinárodních federací zápasnice Adéla Hanzlíčková, kladivář Lukáš Melich a jachtař Karel Lavický, naopak účasti se vzdali tenisté Tomáš Berdych a Karolína Plíšková. Jako poslední se dnes dozvěděl o jistotě startu badmintonista Petr Koukal, který už ale podmínečně figuroval v původním seznamu.

"Nominaci jsme odeslali do Ria, kde nás v pátek čeká registrační mítink. Jakmile bude uzavřený, začneme fungovat na olympijských hrách," uvedl sportovní ředitel ČOV a šéf české mise pro Rio Martin Doktor. "Hned druhý den přiletí většina přípravného štábu, abychom ve vesnici všechno dokonale připravili na 25. července, až přiletí první část výpravy," dodal.

Seznam je v tuto chvíli konečný, byť teoreticky se ještě může situace změnit. Česká strana v čele s expertem na sportovní právo Janem Šťovíčkem dosud nevzdala boj o start Martiny Sáblíkové v cyklistické časovce. A otevřená je otázka případného přerozdělení míst v případě, že by kvůli dopingovému skandálu byla z her vyloučena kompletní ruská výprava. Ruský tým i bez dosud potrestaných atletů čítá přes 300 sportovců.

Reklama