Hlavní obsah

Češi už dorazili do olympijské vesnice. Potíže s bydlením nemají

Rio de Janeiro

První čeští sportovci dorazili do olympijské vesnice a vedení české olympijské mise hlásí, že nemá žádné vážnější problémy s ubytováním. Mezi prvními prošli branou kajakáři Kateřina Kudějová a Jiří Prskavec, kteří budou patřit k největším českým medailovým nadějím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vodní slalomáři Amálie Hilgertová (vlevo), Kateřina Kudějová, Jiří Prskavec s partnerkou a pejskem během odletu první části olympijské výpravy na LOH do Ria.

Článek
Fotogalerie

Narušitel se chtěl zmocnit olympijské pochodně

Prohlídka olympijské vesnice

Zatímco některé výpravy si po příjezdu do Ria stěžovali na kvalitu ubytování, český olympijský tým je na první skupinu sportovců připraven. "Všechno je relativně v pohodě. Sportovci, kteří dnes přijeli, mají pokoje připravené. Dá se tam v pohodě žít, jsou uklizené, zásadní problém nemáme," řekl ČTK z místa Tomáš Houska z českého týmu.

Stížnosti na kvalitu ubytování měli zejména Australané, kteří se v olympijské vesnici odmítli ubytovat a hledají bydlení pro své lidi v okolních hotelích. Zklamání nad stavem ubytování vyjádřila i novozélandská výprava, Italové si najali elektrikáře, instalatéry a zedníky, aby uvedli byty pro účastníky her do přijatelného stavu.

Problémy stihli vyřešit

Že existují jisté problémy, to připustili i organizátoři. "My máme štěstí, že jsme bydlení přebrali včas, takže jsme problémy stihli vyřešit a další průběžné řešíme," uvedl Houska s tím, že se jednalo zejména o potíže s instalacemi. "Někde netekla teplá voda, někde žádná, někde neodtékal sifon, ale dali jsme to do pořádku," pravil.

"Tím, jak nepřiletěli všichni najednou, tak se pokoje zvládnou připravit a uklidit. Dá se tady v pohodě žít, všichni se mohou umýt, jídelna funguje, internet jde, pobyt tady nic neohrožuje," ujistil Houska.

Zatímco české ubytování v ulici Corcovado přímo naproti jídelně vážnější potíže podle všeho nemá, v ostatních domech jsou problémy větší. Pokoje nejsou dostavěné, potíže jsou s vodou. "My máme ještě dvě patra, která se musejí uklidit. Je jasné, že když je vesnice nová, že někde porodní bolesti budou, ale pracují na tom," dodal Houska.

Reklama