Hlavní obsah

Abúelkásim - Choupenitch 15:8Obhájce stříbra Choupenitche vyškolil. Český fleretista skončil hned po prvním souboji

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Fleretista Alexander Choupenitch odšermoval při své olympijské premiéře jen jeden zápas. Duel s obhájcem stříbrné medaile z Londýna, Egypťanem Aláldinem Abúelkásimem, prohrál 8:15, dobojováno na planši bylo ve druhém ze tří možných tříminutových kol. Afričan hned v dalším kole prohrál s Danielem Garozzem z Itálie, který se pak stal olympijským vítězem.

Foto: Issei Kato, Reuters

Český fleretista Alexander Choupenitch (zády) v souboji s obhájcem stříbra Aláldinem Abúelkásimem z Egypta.

Článek

Český reprezentant s běloruskými kořeny dokázal sice rychle získat první zásah, soupeř ale dokázal kontrovat a převzal režii boje. „Myslím, že to zvládl mnohem lépe technicky, projevily se větší zkušenosti. Teď už to můžu říct, olympiáda je úplně jiná liga. Na jiném podniku bych byl schopný ho porazit. Ale tady to bylo jiné," přemítal po střetu se světovou devítkou Choupenitch.

Šermíř brněnského Sokola vstupoval sám do duelu s taktikou držet si soka na delší vzdálenost, Egypťan šermující levou rukou ale jeho záměry dobře četl. „Ze začátku jsem ho párkrát trefil na rameno, ale pak se mi přestalo dařit. On navíc vzdálenost dobře zkracoval," líčil. Po prvním tříminutovém kole prohrával Choupenitch 6:12 a trenér Josef Prokeš jej nabádal k menší agresivitě na planši. „Říkal, ať se na něj tak netlačím. Jak jsem se na něj tlačil, tak mě pak trefoval," vyprávěl.

V bouřlivé atmosféře haly Carioca v Olympijském parku český šermíř dvakrát měnil zbraň, vliv na výsledek to ale podle něj nemělo. „Jednou to bylo z důvodu toho, že jsem ho dobře necítil v ruce. Podruhé začal svítit bíle a nefungoval, rozhodčí mi řekli, abych ho vyměnil. Můj výkon to ale nijak neovlivnilo," potvrzoval. Český šerm se v Riu představí ještě v úterý, kdy půjde do boje kordista Jiří Beran.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Šerm:
Muži - fleret:
Finále:
Garozzo (It.) - Massialas (USA) 15:11.
O 3. místo:
Safin (Rus.) - Kruse (Brit.) 15:13.
Další pořadí:
5. Meinhardt (USA)
6. Avola (It.)
7. Čchen Chaj-wej (Čína)
8. Toldo (Braz.)
...
26. Choupenitch (ČR)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články