Hlavní obsah

Topinková Knapková se potopila, lovili ji záchranáři. Na lodi zůstaly praskliny

Rio de Janeiro
Aktualizováno

V sobotu zažila skifařka Mirka Topinková Knapková extrémní podmínky při rozjížďce olympijského závodu, ale ještě větší divočina ji čekala při nedělním tréninku. Do lodi se jí dostala voda a loď začala klesat. Pro obhájkyni zlata musel vyrazit záchranný člun.

Foto: Ivana Roháčková

Loď skifařky Miroslavy Knapkové Topinkové museli odvést na břeh záchranáři.

Článek
Fotogalerie

Vítr v neděli v celém Riu ještě zesílil, odkládaly se i soutěže tenistů a vodních slalomářů. Po městě létaly slunečníky i reklamní bannery. Nejvíc ale pocítili rozmary počasí opět veslaři v laguně Rodriga de Freitase. Opravné jízdy po několika odloženích organizátoři zrušili, své si ale veslaři vytrpěli i při tréninku na rozbouřené hladině.

„Během chvíle jsem měla plnou loď vody a potopila jsem se. Přijel záchranný člun a vytáhli mě z vody," líčila Topinková Knapková. Na člunu se dostala na břeh bez následků, jen ji trochu pálily oči od slané vody.

Na jejím skifu při záchranné akci vznikly dvě praskliny, ale poškození by nemělo být zásadní. „Už je to zalité a spravené, ještě se to do zítra nalakuje," hlásil generální sekretář veslařského svazu Josef Johánek.

„Párkrát jsem zažila hodně velké vlny třeba na mistrovství světa na Zélandu nebo v Koreji, ale tohle se mi ještě nikdy nestalo. Naposledy jsem se takhle koupala, když jsem se učila jezdit na kajaku," vzpomínala skifařka už s úsměvem.

S problémy se potýkal i Ondřej Synek. Na tréninku vyléval vodu z lodi, poté dokonce natočil video, na kterém zblízka zachytil velké vlny, které v laguně Rodriga de Freitase komplikují život všem závodníkům.

Reklama

Související témata: