Hlavní obsah

Kvitová po bleskovém postupu: Měla jsem husí kůži

Rio de Janeiro

Sebevědomý a jistý výkon na úvod olympijského turnaje předvedla česká tenistka Petra Kvitová. Byť na zápas musela kvůli silnému vichru panujícímu v Riu čekat dlouhé desítky minut, nijak ji to nerozhodilo a Maďarku Timeu Babosovou smetla 6:1, 6:2.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Petra Kvitová neměla s Maďarkou Babosovou slitování.

Článek

„Nenechala jsem se odkládáním zápasu ovlivnit. Je to stejné jako déšť na Wimbledonu. Prostě jsem si lehla a čekala. Všechny nás ale překvapilo, kolik bylo ve vzduchu prachu a špíny. Navíc vítr byl tak silný, že foukalo i na centru, který je poměrně uzavřený. Ale pak při zápase bylo vše v pohodě," komentovala počasí Kvitová.

Do zápasu vstoupila hodně suverénně a s jistotou zvládla celý první set. „Ohromně jsem se těšila. Olympiáda je zatím nad moje očekávání. V našem baráku v olympijské vesnici je úžasná atmosféra, všichni sportovci drží spolu a podporují se. A zápas jsem zvládla přesně v tom duchu. Byla jsem uvolněná a nedávala soupeřce moc času, aby mohla hrát agresivně. Taktika vyšla skvěle," lebedila si Kvitová, jenž v závěru zápasu přeci jen lehce vypadla z rytmu. „Trošku se to zlomilo, ale musím být hlavně silná v hlavě," přemítala česká reprezentantka.

„Musím přiznat, že jsem před zápasem měla husí kůži. Připomínalo mi to trochu Fed Cup. Nehrála jsem jen za sebe, ale za svoji zemi," vysvětlovala česká tenistka. „Navíc mi pár lidí hlásilo předem, že se přijdou podívat. Cyklisté, golfistka Klára Spilková. V hledišti jsem zaznamenala i další. Moc jsem se těšila," vykládala Kvitová.

S výkonem byla spokojená. „Moje nedělní představení bylo trošku nad realitou, tak doufám, že budu stejným stylem pokračovat. Ale já se cítila před turnajem dobře. Odehrála jsem dobré zápasy, cítila se výborně v tréninku, jsem zdravá. Prostě je všechno v pohodě," lebedila si Kvitová. „Byl to jeden z těch lepších zápasů. Já měla dobrý pocit už z turnaje před olympiádou na turnaji v Montrealu. Jen mi tam v posledním utkání došly trošku síly."

Reklama

Související témata: