Hlavní obsah

Synek a Knapková. To bude boj o medaile. Zlaté?

Praha

Dvě zlata? Nikdo by nebyl proti, ale vylovit dvě nejcennější medaile v Riu nebude pro veslaře Ondřeje Synka a Miroslavu Knapkovou Topinkovou lehké. Konkurence nespí, také umí. Ve čtvrtfinále skončil Čech druhý, jeho největší sok Mahé Drysdale byl první. „Ondra jel do Ria s tím, že ho nemůže pustit před sebe,“ řekl ve studiu Božského Ria na toto téma český reprezentant David Jirka. V pátek je na řadě semifinále, v sobotu finále.

David Jirka, český reprezentant ve veslováníVideo: Sport.cz

 
Článek

Novozélanďan je největším Synkovým soupeřem, v olympijském Londýně bral zlato, Čech stříbro. Oni dva jsou největší adepti na zlato v Brazílii. „Myslím, že dál už nikdo, rozdají si to oni dva, ale nesmí ho pustit před sebe, pak je konec," myslí si Jirka.

Jak chutná olympijské zlato ví Knapková Topinková, euforii zažila v roce 2012. Co Rio a rok 2016? Jsou reálná dvě zlata pro Čechy?

„Blbě se to hodnotí, už jsem to naznačil, když ho Ondra nepustí před sebe, tak závěr má silnější. Mirka má více soupeřek. Austrálie, Nový Zéland, Rakušanka, bude to loterie," neodhaduje si více říci Jirka, který sám závodil na olympiádě v Aténách a v Pekingu.

Postoupí skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková Topinková na OH v Riu do finále?
Postoupí oba
95,7 %
Do finále se probojuje pouze Synek
2,2 %
Do finále se probojuje jen Knapková Topinková
0,6 %
Ani jeden se do finále nedostane
1,5 %
Celkem hlasovalo 13719 čtenářů.

Reklama

Související témata: