Hlavní obsah

Birlovová, Ukolovová - Sluková, Hermannová 2:1Sluková s Hermannovou končí! Noční bitvu o osmifinále prohrály

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Barbora Hermannová prohrály ve čtvrtek v noci boj o osmifinále olympijského turnaje. Ruskému páru Jekatěrina Birlovová, Jevgenija Ukolovová podlehly v předkole 1:2 na sety a na hrách v Riu končí!

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Markéta Sluková (vpravo) a Ruska Jekatěrina Birlovová v zápase předkola play off.

Článek
Fotogalerie

"Je to zklamání, protože jsme mohly holky ruský porazit. Měly jsme na ně," řekla Hermannová po utkání, které se hrálo na malém dvorci bez diváků. "Je to škoda, protože byly hratelný. Teď jsme zklamané, ale až se vyspíme, budeme moc rády, že jsme jako tým dostaly šanci si tu zahrát, protože to bylo na poslední chvíli. Nepočítaly jsme s tím a tahle olympijská zkušenost je strašně cenná," uvedla Sluková.

Sluková s Hermannovou musely předkolo absolvovat, protože se nevešly mezi dva nejlepší týmy ze třetích míst, které se dostaly přímo do osmifinále.

Češky nezachytily úvod zápasu, který se hrál v Riu od půlnoci místního času. Rychle prohrávaly 1:5. Manko sice dotáhly a do koncovky prvního setu šly za vyrovnaného stavu, ale Rusky ji rozhodly pro sebe v poměru 21:19. Ve druhém setu ale vzápětí české reprezentantky získaly výraznou převahu a povolily v něm soupeřkám jen dvanáct bodů.

Ruské hráčky se z toho však rychle oklepaly a rozhodující tie break zvládly lépe. V jeho první polovině si vypracovaly čtyřbodový náskok a pak spolehlivě otáčely po servisu českých hráček, což je dovedlo k výhře 15:10.

České volejbalistky tak zůstaly pod hranicí nejlepší šestnáctky a Sluková nezopakuje páté místo, které v Londýně obsadila s Kristýnou Kolocovou. S Hermannovou společně hrají teprve rok a na olympiádu postoupily na poslední chvíli.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Plážový volejbal:
Ženy - předkolo:
Ukolovová, Birlovová (24-Rus.) - Sluková, Hermannová (23-ČR) 2:1 (19, -12, 10)

Reklama