Hlavní obsah

Synek versus Drysdale. Respekt i rivalita, která žene oba vpřed

Rio

Nejsou nepřátelé, kteří by se v loděnici ani nepozdravili, ostatně mezi skifaři panují na sportovní poměry nadstandardní vztahy. Ale teď už jde do tuhého, což dobře vědí i Ondřej Synek a Mahé Drysdale, dva favorité sobotního olympijského finále.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Letní olympijské hry Rio de Janeiro 2016, 12. srpna, veslování, skif muži, semifinále. Ondřej Synek se raduje z postupu do finále.


Článek

„Už přestaly kamarádské řeči, začala rivalita," postřehl Synek, jenž už s novozélandským soupeřem svedl několik bitev o světové zlato, celkem šestkrát obsadili na vrcholné akci první dvě příčky.

Na mistrovstvích světa 2010, 2014 a 2015 se radoval Synek, Drysdale měl navrch při světových šampionátech v letech 2007 a 2011 a také v olympijském Londýně.

Snad nebude mít formu jako v Londýně

Právě tuhle porážku teď bude chtít třiatřicetiletý Synek o čtyři roky staršímu sokovi oplatit. „Vím, že je můj největší soupeř, mám k němu respekt. A taky mě žene dopředu. Jeden bez druhého bychom nebyli tam, kde jsme," ví Synek.

V Riu už se potkali ve čtvrtfinále, kde měl navrch Novozélanďan, ale Synek ujišťoval, že zatím neviděl důvod se vydávat ze všech sil a klíčový souboj teprve přijde.

V semifinále už se každý představil v jiné jízdě, oba byli v cíli první. „Při vyveslování jsem se zhruba na kilometru jen podíval, jak jeli, ale to ještě nebylo rozhodnuto. Prý se tam honili až do konce, tak doufám, že nebude v takové formě, jako v Londýně," věří Synek, jenž od posledních olympijských her vyhrál všechny světové šampionáty.

Kdo vyhraje olympijské finále?
Ondřej Synek
83,5 %
Mahé Drysdale
13,5 %
Někdo jiný
3 %
Celkem hlasovalo 4713 čtenářů.

Reklama

Související témata: