Hlavní obsah

Doktora uchvátila hrana, vyčerpaného obra musel podpírat

pn (Rio de Janeiro)Sport.czPrávo

Přesně před dvaceti lety sám vybojoval na hrách v Atlantě s pádlem v ruce dvě zlaté medaile. O to větší napětí proto prožíval bývalý kanoista Martin Doktor při stříbrné jízdě Josefa Dostála. „Jsem rád za každou medaili, ale tady je mi to malinko bližší,“ vyprávěl se spokojeným úsměvem.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Joooo. Kajakář Josef Dostál získal na kilometrové trati v Riu stříbro!

Článek
Fotogalerie

Neskutečný fyzický výkon třiadvacetiletého obra, který ve finále nestačil jen na Španěla Walze, šéfa české mise v Riu uchvátil. „Dneska jel stoprocentně za hranou. Tlačila ho euforie, mívá to tak, když ví, že je placka v jeho silách. Měl nižší frekvenci záběrů, což bývá normální, bylo ale vidět, že si ještě tři sta metrů před cílem nechává rezervu. A pak to tam pustí najednou, což udělal. Škoda, že tam ještě jeden soupeř zbyl," litoval naoko Doktor.

V průběhu závodu se na moment zdálo, že se českému kajakářovi podaří atakovat čelní pozici. „Říkal jsem si, že když pojede jako vždycky, může krásně vyhrát. Španěl tam byla ale o kousek dřív," poznamenal Doktor, který se bezprostředně po finále proměnil v záchranáře a pomáhal totálně vyčerpanému Dostálovi.

„Podpíral jsem ho a bál jsem se, že sebou švihne, protože to bych šel taky," popisoval. Na drama, u něhož by museli asistovat skuteční zdravotníci, ale nedošlo. „Naštěstí ne. Ale musel si sednout. Vydal se totálně ze všeho. Divím se, že se nepozvracel. Já to tak měl," dodal Doktor.

Reklama

Související témata: