Hlavní obsah

Háčka zradil žaludek. Byl jsem gumovej, mrzelo Havla

Rio de Janeiro

Deblkajak ve složení Daniel Havel a Jan Štěrba přijel do Ria bojovat o postup do finále v závodu na 1000 metrů, noční martyrium háčka Havla s rozbouřeným žaludkem a následný nedostatek sil ale posádku odsunul do boje o 9.-16. místo.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Český deblkajak Daniel Havel, Jan Štěrba stíhá portugalské duo Silva, Ribeiro.

Článek

Postup mezi nejlepší šestku nevyšel, pomalé tempo už v první rozjížďce naznačovalo, že něco není v pořádku. Co se stalo?

Havel: Měl jsem v noci i ráno žaludeční a střevní potíže. Bohužel mi to vzalo dost sil a v rozjížďce se to projevilo. Kousek jsme dali traťové tempo, pak byl úkol pošetřit co nejvíc sil a zkusit dát všechno do semifinále. Bohužel jsem byl v semifinále od poloviny trati úplně gumovej, dneska to nešlo.

Co bylo příčinou potíží?

H: Celou noc jsem cítil večeři v žaludku, nebylo mi dobře, moc jsem toho nenaspal. Asi špatné jídlo.

Byl jste za lékaři?

H: Moc to nekomentovali, jsou to prý žaludeční potíže z jídla nebo vody. Dali mi prášky na zklidnění žaludku. Je to lepší, ale síly to nevrátilo.

Šetřili jste síly i na páteční rozjížďky čtyřkajaku, na němž budete spolu s Lukášem Trefilem a Josefem Dostálem obhajovat bronz z Londýna?

Štěrba: Brali jsme to jako rozjetí před čtyřkou, ale nebudeme skrývat, že jsme měli ambice vyšší. Když se ale ráno Dan probudil a šel pět minut na to zvracet, tak jsem věděl, že na tom asi nebudeme úplně nejlíp. Je to škoda, hodně jsme se na debla těšili.

Budete se ve finále B šetřit s ohledem na čtyřkajak?

H: Musím si co nejvíc odpočinout, trochu něco sníst. Večer se domluvíme, jak malé finále pojmeme. Pak rozjetí na čtyřkajaku a den na to souboj na čtyráku.

Š: Je to olympiáda a když se z toho Dan dostane, tak bych rád závodil. Síly nám ta jedna jízda neubere, naopak by nás to mohlo trochu psychicky spravit. Samozřejmě ale nechceme nijak ohrozit start čtyřkajaku, kde máme větší šance.

Reklama