Hlavní obsah

Nemilé překvapení pro Frintovou. Kolo dorazilo rozbité!

Rio de Janeiro

Hodně nepříjemné překvapení čekalo na triatlonistku Vendulu Frintovou po příletu do dějiště her. Dvaatřicetiletá závodnice, jíž čeká v sobotu olympijský závod na pláži Copacabana, při vybalování materiálu zjistila, že jí do Brazílie dorazilo poškozené kolo.

Foto: Česká triatlonová asociace

Vendula Frintová - ilustrační foto.

Článek

„Vyndala jsem kolo a koukám, rám je prasklý. Díky prozřetelnosti trenéra jsme ale naštěstí měli náhradní a mechanik od bikerů, kterému moc děkujeme, nám pomohl dát kolo zase dohromady," popisovala Frintová nehezké překvapení. „Náhradní kus jsme přitom měli poprvé, standardně ho nevozíme," poznamenala.

Do Ria na své třetí hry dorazila česká triatlonistka na začátku týdne, ve středu si poprvé projela na kole trať závodu. Hodně těžkou trať. „Bude to nejtěžší závod letošního roku," líčila. „Většina pětikilometrového okruhu se jede kolem pláže, pak je ale asi kilometr místy až 20procentního stoupání. A pak prudký sjezd," přiblížila.

Návrat k triatlonovým kořenům

S ohledem na profil tratě a při vzpomínce na těžké karamboly cyklistů Frintová doufala, že se nenaplní předpověď slibující možnost deště a pojede se pod modrou oblohou. Rozpálený asfalt, na němž závodnice po čtyřicetikilometrové cyklistické části čeká ještě desetikilometrový běh kolem slavné pláže, ji neděsil. „Horko mi nevadí. Naopak, čím větší, tím lepší," přála si. Na vysoké teploty se totiž připravovala před odjezdem do Ria na soustředění ve Španělsku.

Závod na Copacabaně v sobotu odstartuje půldruhého kilometru dlouhý plavecký úsek v Atlantiku a podle Frintové připravili organizátoři pro diváky bonbónek. „Bude se startovat přímo z pláže, je to návrat ke kořenům triatlonu," prozradila.

Triatlon je jedním z nejmladších olympijských sportů, medaile se v náročné trojkombinaci rozdávaly poprvé v Sydney v roce 2000. Frintová před čtyřmi lety v Londýně dosáhla zatím nejlepšího českého výsledku mezi ženami, když doběhla patnáctá. Posune v Riu své maximum? „Ráda bych. Teprve ale uvidíme, na co to bude stačit," dodala.

Reklama

Související témata: