Hlavní obsah

V cíli cyklistického závodu v Riu byl odpálen podezřelý předmět

Aktualizováno

Brazilští ženisté dnes u trasy olympijského závodu silničních cyklistů kontrolovaným výbuchem zlikvidovali podezřelý předmět. Oznámila to agentura AP s odvoláním na policejní zdroje. Taška s neznámým obsahem byla zničena nedaleko cílové rovinky a exploze byla slyšet na novinářské tribuně. Panika nenastala, zraněn zřejmě nikdo nebyl.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Policisté hlídají místo, kde ženisté pracují s podezřelým balíčkem.

Článek
Fotogalerie

Cyklisté se v době výbuchu nacházeli asi 70 kilometrů od cíle silničního závodu mužů u pláže Copacabana. Okolí přehradila policie, ale nikdo nebyl evakuován. Závod nebyl přerušen, jeho trasa se podle AP nijak nezměnila.

Podle televize BBC jde už o druhý případ řízené exploze od začátku olympiády. Během zahajovacího ceremoniálu byly s pomocí robotů u volejbalové arény v Riu odpáleny dva podezřelé předměty. Později se ukázalo, že byly neškodné.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články