Hlavní obsah

Jsem jako boxer Mayweather, řekl o sobě nejúspěšnější Brit pod pěti kruhy

Odchází s vizitkou nejúspěšnějšího britského sportovce na olympiádách v historii. Pocity, které zná a může o nich mluvit jen cyklista Bradley Wiggins. V tuto chvíli není prostě lepšího. V Riu dosáhl na osmou medaili, kterou vybojoval pod pěti kruhy. Šestatřicetiletý vítěz slavné Tour de France z roku 2012 získal zlato ve finále stíhacího závodu na čtyři kilometry, kde britská čtveřice porazila Austrálii ve světovém rekordu.

Bradley Wiggins, nejúspěšnější Brit pd pěti kruhyVideo: SNTV

 
Článek

Pět zlatých, jedno stříbro a dva bronzy, to je Wigginsova vizitka z olympiád. „Na nějaké speciální pocity nebyl čas, vše se odehrálo velmi rychle od momentu, co jsme sesedli z kola až do této chvíle. Jaký to byl speciální moment, mi dojde, až budu prohlížet fotky a záběry ze závodu. Kvůli tomu jsem opustil i silnici, kde jsem vyhrál Tour de France a šel jsem do toho znovu. Jsem jako boxer Mayweather, který měnil váhy a taky uspěl," hledal přirovnání potetovaný cyklista.

"Chtěl jsem končit přesně takhle, na vrcholu. Ne v dešti na nějakém mizerném závodě ve Francii. Tohle je nejlepší možný konec, který mohl být," pronesl také Wiggins, který se už k olympiádě v Tokiu a roku 2020 neupíná.

Medaile na OH
2000 (Sydney)bronz (stíhací závod družstev)
2004 (Atény)zlato (stíhací závod), stříbro (stíhací závod družstev) a bronz (bodovací závod dvojic)
2008 (Peking)2x zlato (stíhací závod a stíhací závod družstev)
2012 (Londýn)zlato (časovka)
2016 (Rio de Janeiro)zlato (stíhací závod družstev)

Reklama