Hlavní obsah

Agatha, Barbara - Sluková, Hermannová 2:1Sluková s Hermannovou potrápily mistryně světa

Rio de Janeiro

Plážové volejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou na úvod olympijského turnaje potrápily loňské mistryně světa Agathu a Barbaru. V utkání s favorizovanými Brazilkami v základní skupině B vyhrály první sadu 21:19, ale nakonec jim podlehly 1:2 na sety.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

České plážové volejbalistky Barbora Hermannová (vlevo) a Markéta Sluková v zápase proti Brazilkám Agatha, Barbara.

Článek
Fotogalerie

Hermannová nastoupila se zatejpovaným kolenem, na jejím pohybu to však nebylo znát. Brazilské favoritky sice v prvním setu vedly 16:12, ale pak Barbara ztratila jistotu v útoku a několik jejích chyb pomohlo Češkám k obratu. Druhý setbol proměnila Sluková technickým útokem.

Ve druhé sadě Češky zkazily několik podání a Sluková, kterou Brazilky vyhledávaly svým servisem, v koncovce několikrát chybovala v útoku. Agatha s Barbarou vyhrály 21:17 a vynutily si rozhodující sadu.

Ta se lámala při desátém míči, kdy Sluková zablokovala útok soupeřek a myslela si, že Češky poslal do vedení 6:4. Rozhodčí jí ale odpískali dotek sítě, takže byl místo toho stav 5:5 a rozhozená Češka vzápětí zasmečovala jen do sítě. Od té chvíle Brazilky na kurtu na pláži Copacabana vládly. Trápily českou dvojici nepříjemným servisem a rozhodující sadu vyhrály 15:11. Češky tak nedokázaly zopakovat těsnou výhru nad tímto párem z květnového Grand Slamu v Moskvě.

Ve skupině se Sluková s Hermannovou utkají ještě se Španělkami Elsou Baquerizovou a Lilianou Fernándezovou a argentinským párem Ana Gallayová, Georgina Klugová.

XXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Plážový volejbal:
Ženy:
Skupina B:
Agatha, Barbara (2-Braz.) - Sluková, Hermannová (23-ČR) 2:1 (-19, 17, 11)

Reklama