Hlavní obsah

Austrálie - Nový Zéland 24:17Australanky vyhrály olympijský turnaj v sedmičkovém ragby

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Olympijský turnaj ragbistek v obnovené premiéře sportu v programu her vyhrály v Riu de Janeiro Australanky, které ve finále zdolaly Nový Zéland 24:17. Bronzové medaile získala Kanada po vítězství 33:10 nad reprezentantkami Velké Británie.

Foto: Phil Noble, Reuters

Australské reprezentantky v ragby se radují z vítězství nad Novým Zélandem ve finále olympijského turnaje.

Článek

Australanky na turnaji zaváhaly jen v základní skupině, ve které na závěr remizovaly s USA 12:12. V play off pak deklasovaly Španělky 24:0, Kanadu 17:5 a dnes si úřadující šampiónky World Series poradily s podobně suverénními Novozélanďankami, které do finálového duelu pouze vyhrávaly.

Tým Nového Zélandu vedl ve finále od páté minuty díky pětce Kayly McAlisterové. Po třech minutách bylo srovnáno, ale zbytek duelu byl už v režii Australanek, které se dostaly do rozhodujícího náskoku 24:5. Korekce skóre se aktuální mistryně světa dočkaly až v posledních dvou minutách.

Ragby se na hry vrátilo po 92 letech, naposledy se objevilo v programu v Paříži v roce 1924. V Brazílii se namísto klasického ragby představila rychlá a dynamická sedmičková varianta. Ženy turnaj odehrály během tří dnů a získaly medaile jako vůbec první představitelky týmových sportů.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Ragby - ženy:
Finále: Austrálie - Nový Zéland 24:17 (10:5),
o 3. místo: Kanada - Velká Británie 33:10 (26:5),
o 5. místo: USA - Francie 19:5 (0:5),
o 7. místo: Španělsko - Fidži 21:0 (14:0).

Reklama

Související témata: