Hlavní obsah

Elsa, Liliana - Hermannová, Sluková 2:0České beachvolejbalistky prohrály i druhý zápas a o postup budou bojovat s Argentinkami

Aktualizováno

České plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Sluková prohrály na olympijských hrách v Riu de Janeiro v základní skupině i druhý zápas. Český pár nestačil na Španělky Elsu Baquerizovou a Lilianu Fernandezovou. Češky podlehly 15:21 a 19:21. V posledním utkání se Hermannová se Slukovou střetnou s Argentinkami Anou Gallayovou a Georginou Klugovou. Oba páry si to v přímém souboji rozdají o postup.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Barbora Hermannová odvrací míč.

Článek
Fotogalerie

Na rozdíl od úvodního duelu s mistryněmi světa Brazilkami Agathou a Barbarou se Slukové s Hermannovou nepovedlo uhrát ani set, i když k tomu měly blízko.

V úvodní sadě se španělským hráčkám povedlo odskočit a získat ji v poklidu, druhý set byl mnohem napínavější. Za stavu 15:16 české volejbalistky uspěly s protestem proti zahlášenému autu a po přezkoumání situace u videa bylo vyrovnáno.

Pak se jim podařilo jít třikrát do vedení o jeden bod a měly šanci na setbol, v dramatické výměně Hermannová předvedla dva skvělé zákroky v poli, ale při útoku zahrála míč do sítě. Španělky toho využily a následné dva míče získaly. V čele skupiny tak mají plný počet bodů stejně jako Agatha s Barbarou, které si poradily s argentinskou dvojicí.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Plážový volejbal:
Ženy:
Skupina B:
Elsa, Liliana (11-Šp.) - Sluková, Hermannová (23-ČR) 2:0 (15, 19)
Agatha, Barbara (2-Braz.) - Gallayová, Klugová (14-Arg.) 2:0 (11, 17)
1.Elsa, Liliana2204:04
2.Agatha, Barbara2204:14
3.Hermannová, Sluková2021:42
4.Gallayová, Klugová2020:42

Reklama