Hlavní obsah

Kulturní odlišnost v Riu. Egypťanky hrály plážový volejbal celé zahalené

Rio,Praha

Byl to zvláštní pohled. Plážový volejbal, to jsou plavky a písek. Ne však v podání egyptských hráček, které se představily na olympiádě v Riu proti německé dvojici. Od hlavy k patě byly zahalené. Kulturní rozdíl mezi západní a islámskou společností. Plavky proti oblekům, které zakryly celé tělo.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Kdo s koho? Tady na oblečení nezáleží.

Článek
Fotogalerie

Plážový volejbal je oblíbený sport, který si získal příznivce díky své atraktivitě. Egypťanky Naďa Meawadová a Doaa Elghobashyová ale kvůli své víře nastupují v odlišném sportovním dresu. Proti Lauře Ludwigové a Kiře Walkenhorstové absolutní kontrast. Ten zažili samozřejmě i diváci.

Egypťanky hrály poprvé na turnaji mimo africký kontinent v dubnu, teď jsou v Brazílii na největší sportovní akci roku. Na německé volejbalistky nakonec nestačily, po čtyřiceti minutách prohrály 0:2 na sety.

„Nosím hidžáb deset let. To mě neodvede od věcí, které dělám a mám ráda. A plážový volejbal je jednou z nich. Jsem hrdá na to, že byla viděna egyptské vlajka v karnevalu tolika národů," citoval server dailymail.co.uk Elghobashyovou.

Hidžáb
Doslova znamená clona, závěs, avšak v dnešní době je toto slovo používáno hlavně pro muslimský šátek, kterým si žena zahaluje vlasy, krk a poprsí. (zdroj: wikipedia.org)

.

Reklama