Hlavní obsah

Švýcaři si postavili v Riu dům i se sněhem

Rio,Praha

Stačí překročit pomyslný práh a ocitnete se v jiném světě. Třeba jako při cestě z Brazílie do Švýcarska. Při letní olympiádě můžete zažít i sníh, lanovku, lehátka jako na svahu majestátních Alp, místnost Rogera Federera. Rio de Janeiro nabízí spoustu krásných a zajímavých míst, na pár týdnů přibude další, jenže jiné. Jde o švýcarský dům, který dá návštěvníkům ochutnat atmosféru země helvétského kříže.

Švýcarský dům v Riu má i sníhVideo: SNTV

 
Článek

Národní domy v Riu slouží pro setkávání jak fanoušků, tak samotných sportovců. Ten švýcarský bude otevřen příštích pár týdnů, během kterých budou moci návštěvníci relaxovat a poznat na dálku život osmi miliónů lidí z Evropy.

„Není to dům Švýcarska, ale švýcarská vesnice. Tím mám na mysli, že chceme dát lidem opravdový švýcarský zážitek. Můžete tady bruslit, užít si sněhové vločky, vyzkoušet si sprint a dostanete i cílovou fotku. Můžete jíst švýcarské jídlo, pít švýcarské víno a mlsat švýcarské čokolády. Myslím, že o tom je Švýcarsko. Věřím, že v Riu budou dvě vesnice. Ta pro sportovce a ta švýcarská. To je náš cíl," věří Nicolas Bideau, švýcarský velvyslanec.

Reklama

Související témata: